23.03.2015 00:18

Asfaltări pe bandă rulantă

Asfaltări pe bandă rulantă
Galerie foto

VIOLETA STANCIU


În momentul de față, în orașul Găești se lucrează de zor la proiectul de refacere a sistemului de canalizare, investiție realizată cu fonduri europene (proiectul face parte din masterplanul județului, implementat prin intermediul Companiei de Apă Târgoviște- Dâmbovița).

Începută în 2009, dar sistată o bună perioadă de timp din cauza problemelor generate de firmele care au câștigat licitația de execuție, investiția a fost repornită și trebuie finalizată până la sfârșitul acestui an. Autoritățile locale urmăresc cu atenție derularea acestei lucrări, iar în zonele în care canalizarea a fost deja finalizată s-a trecut imediat la refacerea părții carosabile, a trotuarelor și a spațiilor verzi.

O atenție deosebită se acordă în prezent refacerii străzii 1 Decembrie care este „poarta” de intrare în oraș dinspre Târgoviște.

„Pe strada 1 Decembrie, cea mai mare din oraș, ne-am apucat de asfaltare, de refacerea trotuarelor cu bordură, scuar. La fiecare intrare în gospodării facem câte un podeț ca să intre oamenii cu mașinile. Este o lucrare foarte importantă și de anvergură, are aproape 2 kilometri numai pe partea stângă și nu este terminată. O altă zonă importantă este platforma industrială, unde canalizarea este realizată 70%. Și aici o să înaintăm cu refacerea trotuarelor. Lucrarea trebuie finalizată până la sfârșitul anului 2015. Pe străzile mari ale Găeștiului care sunt porțile de intrare în oraș, cum se termină canalizarea venim cu refacerea trotuarelor, dar și cu amenajări de spații verzi. Se lucrează în plin la acest proiect. Platforma industrială și intrarea dinspre Târgoviște sunt prioritare”, ne-a declarat Gheorghe Grigore, primarul interimar al orașului Găești.