17.11.2021 00:19

Asfalt negru la iarnă la Târgoviște

Asfalt negru la iarnă la Târgoviște
Galerie foto

*Cele aproximativ 60 de utilaje sunt în dotarea Direcției de Salubritate, iar cei 250 de oameni fac parte din personalul angajat al aceleași instituții, aflate în subordinea Primăriei Târgoviște

 

Cu 60 de utilaje de deszăpezire și 250 de oameni gata să intervină oricând, Primăria Târgoviște este pregătită de iarnă! Daniel Cristian Stan, însoțit de viceprimarul Monica Ilie și City Managerul municipiului, Gabriel Boriga, au făcut ieri o vizită în teren pentru a verifica mijloacele materiale, dar și mijloacele umane pe care le au la dispoziție pentru acțiunile de deszăpezire, care vor avea loc cu siguranță în această iarnă. Cele aproximativ 60 de utilaje sunt în dotarea Direcției de Salubritate, iar cei 250 de oameni fac parte din personalul angajat al aceleași instituții, aflate în subordinea Primăriei Târgoviște.

De asemenea, acestora li se adaugă și cei aproximativ 50 de voluntari mobilizați prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, precum si utilajul pentru topit zăpada, intrat acum trei ani în dotarea Primăriei Târgoviște. Totodată, toți beneficiarii de ajutor social vor fi angrenați în activitatea de deszăpezire. Primarul a mai menționat în conferința de presă de ieri din teren că Direcția de Salubritate a Primăriei Târgoviște este operator licențiat ANRSC în ceea ce privește activitatea de curățare de zăpadă a căilor publice, astfel încât nu se pune problema unor eventuale dificultăți în ceea ce privește contractarea, din surse externe, a unui operator specializat.

„Putem face față oricărei provocări în iarna care urmează”

,,Ne aflăm la Direcția de Salubritate din cadrul primăriei municipiului Târgoviște pentru a face o trecere în revistă a capacității de intervenție a administrației publice locale pentru activitatea de deszăpezire. La acest moment, din fericire, nu avem precipitații sub formă de ninsoare, însă în perioada următoare cu siguranță vom avea. Administrația locală este pregătită, avem stocuri suficiente de combustibil, de clorură de calciu, de sare, de nisip, de material antiderapant, dar și de personal, astfel încât să putem face față oricărei provocări în iarna care urmează.

De asemenea, Direcția de Salubritate este operator licențiat ANRSC pe ceea ce înseamnă activitatea de curățare și de îndepărtare a zăpezii, astfel încât nu avem și nu am avut niciodată problema de contractare a unui operator autorizat și așa mai departe, activitatea fiind realizată prin mijloace proprii. Avem 60 utilaje, undeva la 250 de oameni de la Salubritate, Ecosal, Municipal Construct care interveni în situația în care va fi cazul.

Avem, prin Serviciul Voluntar de Situații de Urgență din cadrul primăriei, posibilitatea de a capacita încă 50 de oameni pentru intervenție plus utilajul de topit zăpada și intervenție în caz de situație de urgență care este în dotarea Serviciului Voluntar de Situații de Urgență al primăriei. Așadar suntem pregătiți pentru ceea ce va urma, plus îi mai avem și pe cei care beneficiază de ajutor social și care în fiecare an au fost mobilizați pe activitatea de deszăpezire și nu numai. Suntem pregătiți să intervenim imediat și cu mijloace suficiente”, a transmis edilul Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil