28.11.2022 00:17

Artista Corina Chiriac, eveniment de suflet la Târgoviște

Artista Corina Chiriac, eveniment de suflet la Târgoviște
Galerie foto

*Pe perioada expoziției, vor putea fi văzute rochii de scenă ale artistei, fotografii, afișe și desene de familie ale acesteia. Vizitatorii vor avea șansa să vadă expoziția până pe 31 ianuarie 2022

 

La Muzeul de Istorie din Târgoviște a avut loc sâmbătă, 26 noiembrie 2022, deschiderea expoziției „Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste”. La eveniment a fost prezentă și celebra cântăreață Corina Chiriac. Expoziția pune în valoare donația făcută în septembrie 2021 Muzeului Național de Istorie a României de Corina Chiriac.

Astfel, pe perioada expoziției, vor putea fi văzute rochii de scenă ale artistei, fotografii, afișe și desene de familie ale acesteia. Vizitatorii vor avea șansa să vadă expoziția până pe 31 ianuarie 2022. La evenimentul de sâmbătă după-amiază au participat și reprezentanții Muzeului de Istorie, care au întâmpinat-o pe interpreta de muzică ușoară cu flori și îmbrățișări. Totodată, în cadrul aceluiași eveniment, artista și-a prezentat două cărți ale sale, publicate recent, „Minuni trăite” și „Două piese de teatru.” În cele două volume, Corina Chiriac vorbește despre viața ei de familie, dar și despre greutățile pe care le-a întâmpinat de-a lungul carierei.

Primul care a luat cuvântul a fost directorul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, Ovidiu Cîrstina, care i-a mulțumit artistei pentru donațiile făcute pentru Muzeul de Istorie din Târgoviște: „Este unul dintre cele mai emoționante momente și poate este unul dinte cele mai importante evenimente desfășurate la Muzeul de Istorie în acest an. Este o bucurie să o avem în mijlocul nostru pe artista Corina Chiriac, o bucurie pe care am ținut neapărat să o împărtășim cu dâmbovițenii și cu târgoviștenii. Este un gest foarte frumos pe care dumneaei l-a făcut și este de apreciat donația pe care a făcut-o pentru muzeu, ținute, fotografii, portrete și alte obiecte moștenite de aceasta de la familia sa. Îi mulțumim pentru gestul pe care l-a făcut și că a ales Târgoviștea”.

Corina Chiriac, la rându-i, a declarat: „Este o mare bucurie să fiu la Târgoviște. Pare a fi un vis călător, care îmi umple sufletul de bucurie. Vreau să le mulțumesc încă o dată colegilor de la Muzeul de Istorie din Târgoviște că au avut ideea și generozitatea de a împărți cu noi acest vis. Pentru mine, personal, a fost o bucurie să fac aceste donații și mă bucur că am prilejul să prezint cele două cărți pe care le-am publicat recent. În acestea, veți afla numeroase lucruri, atât despre mine, cât și despre familia mea. Pot să spun că am avut marele noroc să mă nasc într-o familie de artiști și prin pasiunea noastră, a mea și a familiei mele, am reușit să oferim multe bucurii, așa cum sper să ofer și astăzi la Târgoviște”.

 

 

Ștefan Khalil