07.10.2014 12:41

Arheologi târgovișteni, invitați la sesiunea anuală de comunicări

Arheologi târgovișteni, invitați la sesiunea anuală de comunicări
Galerie foto

❚ Această invitație este o reconfirmare a valorii școlii de arheologie de la Târgoviște, a specialiștilor în domeniu de la Complexul Muzeal „Curtea Domnească”, a importanței descoperirilor făcute pentru istoria națională și a profesionalismului materializat în comunicările științifice

PETRE DRĂGUȚOIU

 


 

Muzeul Național de Istorie al României organizează la sediul său din București sesiunea anuală de comunicări științifice în domeniul arheologiei, în perioada 22-23 octombrie a.c. La eveniment sunt invitați și arheologi ai Complexului Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște, până în prezent anunțându-și prezența dr. Ana Ilie.

Tema sesiunii este „Abordări ale peisajelor arheologice. Instrumente, metodologie și studii de caz în domeniul patrimoniului arheologic și arheologic european”. Printre colaboratorii de prestigiu ai Muzeului Național se numără Institutul Național al Patrimoniului și Archeologie et Sciences de l’Antizuite – Equipe Archeologies Environementales (Franța). Invitația este o nouă reconfirmare a valorii școlii de arheologie de la Târgoviște, a specialiștilor în domeniu de la Complexul Muzeal „Curtea Domnească”, a importanței descoperirilor făcute pentru istoria națională și a profesionalismului materializat în comunicările științifice.