18.11.2022 00:09

Arghira și Marcu, nume importante pentru CS Târgoviște

Arghira și Marcu, nume importante pentru CS Târgoviște
Galerie foto

* „Când îl am pe maestru lângă mine, nu îmi e frică de nimeni. Vreau să ajung campion european, la Mondiale și la Olimpiadă”, a spus campionul național Angelo Arghira

 

Clubul Sportiv Târgoviște se poate mândri cu rezultatele obținute de Angelo Arghira și Alexandru Marcu, la Campionatul Național de Box.  Angelo Arghira a câștigat recent Campionatul Național la Juniori, categoria 75 de kilograme, în timp ce Alexandru Marcu a pus mâna pe medalia de bronz, categoria 70 de kilograme. În ciuda condițiilor dificile în care își desfășoară activitatea, pentru că acești sportivi nu beneficiază de alimentație și vitaminizare corespunzătoare, de condiții pentru refacere sau chiar de un simplu duș, Arghira și Marcu au reușit să obțină rezultate bune.

Arghira: „Nu îmi e frică de nimeni”

Angelo Arghira a ținut să menționeze cât de importantă este legătura sa cu maestrul Gheorghe Stan, pe care îl consideră principalul motiv pentru medalia de aur obținută la Naționalele de Box, „A fost foarte greu, am avut trei meciuri foarte grele, dar maestrul Gigel mi-a dat încredere în mine, să merg mai departe și să câștig. Am avut foarte multe emoții în finală, și datorită maestrului meu am ajuns pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. De mic am vrut să merg la box, e o pasiune pentru mine. Sunt din Boteni, de lângă Răcari, dar învăț la Constantin Brâncoveanu în Târgoviște. Fac naveta, dar mai stau și la apartament, am un apartament cu chirie, eforturi foarte mari. Este foarte greu, e un sport foarte dur, e o pasiune, mă culc și mă trezesc cu boxul în cap, de mic am vrut să fiu campion. Finala a fost foarte grea, dar am dat mai multe lovituri, l-am ascultat mereu pe maestru la colț. Când îl am pe maestru lângă mine, nu îmi e frică de nimeni. Vreau să ajung campion european, la Mondiale și la Olimpiadă”.

Marcu: „Visul meu este să ajung campion mondial”

Alexandru Marcu a transmis că toate persoanele din jurul său sunt mulțumite de rezultatele obținute și anunță că nu se va opri aici. „Eu sunt din Dragomirești, sunt la box de doi ani. De când aveam 6 ani îmi doream să fiu campion și, la 13 ani, am venit la box. Mi-am dorit foarte mult să câștig, cu ajutorul maeștrilor mei și al familiei. Toți cei din jurul meu sunt bucuroși. Mereu am avut momente grele, dar mi-am revenit imediat. Visul meu este să ajung campion mondial, în rest, să fim sănătoși și fericiți”.

 

 

 

Cosmin Sava