24.11.2014 00:12

Arestată preventiv pentru 30 de zile, Alina Bica a demisionat de la șefia DIICOT

Alina Bica și-a depus demisia din funcția de procuror șef al DIICOT, după ce a fost arestată preventiv sâmbătă, pentru 30 de zile, într-un dosar în care este acuzată de DNA de abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea unui teren în Capitală.

Conducerea Parchetului General a confirmat pentru Agerpres că Alina Bica i-a înaintat procurorului general Tiberiu Nițu demisia din funcția de procuror al DIICOT și de șef al structurii DIICOT. Până la numirea unui nou procuror șef al DIICOT, conducerea acestei structuri din Ministerul Public va fi asigurată de Elena Georgiana Hosu, procuror șef adjunct.

Alina Bica a fost numită în fruntea DIICOT în mai 2013, ea fiind propusă de premierul Victor Ponta, care îndeplinea atunci și funcția de ministrul interimar al Justiției, primind și aviz favorabil din partea CSM. Anterior, ea a ocupat numeroase funcții, atât în cadrul unor parchete, cât și la Ministerul Justiției.

Alina Bica a fost reținută joi seara de procurorii DIICOT, fiind acuzată de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Acuzațiile se referă la perioada când Bica a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, reprezentând Ministerul Justiției, unde ocupa funcția de secretar de stat.

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița