18.07.2016 00:21

Arctic are liber de la CJD pentru construcția fabricii de electrocasnice

Arctic are liber de la CJD pentru construcția fabricii de electrocasnice
Galerie foto

❚ Investiția Arctic de la Ulmi reprezintă o șansă reală de dezvoltare a județului, iar autoritățile județene, de la începutul anului și până în prezent, au tratat toate „problemele” legate de acest proiect în regim de urgență ❚ Fabrica se va întinde pe o suprafață de 705.247 metri pătrați, teren situat în sud-estul comunei Ulmi

ANA MARIA POPESCU

 


 

Deranjat la culme de faptul că „gura târgului” a lansat pe piață zvonul că nu s-ar mai construi fabrica Arctic de la Ulmi și că investiția a fost doar o „petardă” electorală, președintele forului administrativ județean a prezentat public o serie de informații menite să „dezamorseze” aceste bârfe care circulă la nivelul municipiului, dar și în localitățile județului.

Șeful Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, susține că administrația județeană s-a achitat de toate obligațiile legale în ceea ce privește investiția de anvergură de la Ulmi, a emis toate avizele și autorizațiile care intrau în competența forului administrativ, acum urmează ca și autoritățile locale și, de ce nu!, Guvernul să-și facă partea lor de treabă pentru ca investitorul să poată demara proiectul. Investiția Arctic de la Ulmi reprezintă o șansă reală de dezvoltare a județului, iar autoritățile județene nu-și permit luxul să piardă timpul, drept pentru care, de la începutul anului și până în prezent, Consiliul Județean Dâmbovița a tratat toate „problemele” legate de acest proiect în regim de urgență.

Potrivit președintelui Adrian Țuțuianu, Consiliul Județean a emis deja Certificatul de Urbanism, Avizul de Oportunitate, iar zilele trecute a eliberat și ultimul document care stătea în competența administrației județene, respectiv Avizul Tehnic al arhitectului șef al județului, așa că în ceea ce privește forul administrativ județean investiția Arctic de la Ulmi, care se va întinde pe o suprafață de peste 70 de hectare, are drumul liber pentru a fi realizată.

„Constat că trăncănitul în piața publică și încercările de manipulare și dezinformare sunt o specialitate dâmbovițeană sau târgovișteană. Mai zilele trecute am fost întrebat de mai multe persoane pe stradă dacă se mai face fabrica Arctic de la Ulmi pentru că gura de Târgoviște spune că nu se mai face... Astăzi spun încă o dată că la Consiliul Județean Dâmbovița am eliberat mai multe documente pentru acest obiectiv de investiții în aceste cinci-șase luni de zile de când se discută de investiție și că există un interes și din partea Arctic, care solicită realizarea formalităților legale, dar și din partea administrației publice județene, rămâne să vedem în ce măsură administrația publică locală se va conecta la acest subiect, fiecare partajat pe competențele prevăzute de lege. În acest sens, vă precizez că am eliberat Certificatul de Urbanism nr. 41/1 martie 2016 în scopul construire unitate de producție pentru mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase, depozit produse finite, laboratoare, birouri, cantină, platforme acoperite, parcări tiruri, parcări autoturisme, cabină poartă, alei carosabile și pietonale, împrejmuire, branșamente utilități și organizare de șantier. Este vorba de un teren situat în extravilanul comunei Ulmi, conform PUG-ului aprobat prin Hotărârea Consiliului Local 25/19 iunie 2003, teren în suprafață de 705.247 metri pătrați, adică 70,5 de hectare. Al doilea document pe care l-am eliberat de la Consiliul Județean este Avizul de Oportunitate care poartă numărul 138/8 aprilie 2016. Cel deal treilea document, și ultimul pentru că noi ne-am încheiat treaba la momentul acesta pe atribuții legale, este Avizul Tehnic al arhitectului șef înregistrat sub numărul 175/11 iulie 2016. Deci am eliberat și ultimul document. Ca urmare, rog pe guriștii de Târgoviște să se apuce mai bine puțin de muncă decât să arunce zvonuri care nu au niciun fel de obiectivitate”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

Investiția se va întinde pe o suprafață de 705.247 metri pătrați, teren situat în sud-estul comunei Ulmi, adiacent Drumului Național 71, teren care se învecinează cu Lacul Bunget 1, cu mai multe terenuri agricole, dar și cu un canal de desecare aflat în administrarea Autorității Naționale de Îmbunătățiri Funciare - ANIF. Arctic vrea să construiască la Ulmi cea mai mare fabrică de mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase din Europa și să transforme astfel România, și implicit județul Dâmbovița, în cel mai mare producător de aparatură electrocasnică din spațiul european, detronând astfel Polonia, care, la ora actuală, deține supremația pe această piață.