22.11.2021 00:12

Arbitrajul batjocură, un semn rău pentru Chindia

Arbitrajul batjocură, un semn rău pentru Chindia
Galerie foto

Nu am crezut că eșalonul de elită al fotbalului românesc mai poate propune arbitraje de genul celui prestat de brigada condusă de Andrei Chivulete la meciul dintre Chindia și Rapid, culmea, una dintre cele mai apreciate la nivel național, cu prezențe în competițiile continentale. Am revăzut reluările fazelor importante, am ascultat comentariile celor din studiouri, plus declarațiile jucătorilor și antrenorilor implicați, iar concluziile sunt în dezavantajul centralului Chivulete jr. și a asistentului 1, Sebastian Gheorghe.

În mod clar, Laurențiu Corbu a fost eliminat foarte, foarte ușor, cum o exagerare mi s-a părut și sentința asemănătoarea dictată în dreptul lui Tiberiu Căpușă. Cât despre golul prin care giuleștenii au egalat la 2, în minutul 89, a fost ultima lovitură nedreaptă aplicată unei echipe care a luptat eroic. O spun cu toată sinceritatea și îmi asum fiecare cuvânt. Niciodată, dar niciodată, granzii competiției nu ar fi fost victimele unei asemenea batjocuri, nici măcar pe Rapid nu o văd în pielea Chindiei.

Adică niciodată nu ar fi fost invers. Oricât am iubi echipa noastră, să recunoaștem că e văzută în continuare ca una mică la nivelul Ligii 1, plătind tribut puncte importante. E un semn rău, iar problema asta ar trebui să preocupe serios conducerea grupării târgoviștene. Pe lângă punctele furate cu Rapid, Chindia pierde jucători importanți pentru meciul următor, cu Sepsi Sf. Gheorghe, numindu-i aici pe Corbu, Căpușă și Neguț, care se alătură unei liste lungi de indisponibili.

Oricum, felicitări pentru implicarea până la sacrificiu a băieților, care par să fie singuri împotriva tututor! Doar printr-o asemenea atitudine pot rămâne în Liga 1.

 

 

Costin Mihai