29.12.2022 00:14

Aproape 22.000 de cereri unice au fost autorizate la plată

Aproape 22.000 de cereri unice au fost autorizate la plată
Galerie foto

*94,96% dintre fermierii dâmbovițeni au primit sprijinul solicitat pentru agricultură, în valoare totală de 22.947.925,98 euro

 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Județean Dâmbovița a reușit, până la sfârșitul lunii decembrie 2022, să autorizeze la plată 21.911 de cereri unice dintre cele 23.075 eligibile în acest an. Astfel, 94,96 % dintre fermierii dâmbovițeni au primit sprijinul solicitat pentru agricultură, în valoare totală de 22.947.925,98 euro. Termenul de finalizare a plăților pentru cererile unice depuse în anul 2022 este 30 iunie 2023, conform art. 75 din Regulamentul European 1306/2013 privind finanțarea, gestionarea și monitorizarea politicii agricole comune. De asemenea, în luna decembrie, A.P.I.A. Centrul Județean Dâmbovița primește Cererile de acord pentru finanțare în cadrul schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

„Ca urmare a utilizării eficiente a potențialului uman și material, instituția noastră a reușit îndeplinirea celui mai important obiectiv – creșterea calității relațiilor cu fermierii. S-au canalizat eforturile pentru procesarea tuturor informațiilor în vederea  accesării fondurilor de sprijin în agricultură și autorizarea la plată a cererilor de finanțare depuse de fermierii dâmbovițeni. Dorim să mulțumim autorităților județene, locale și celorlalte instituții partenere care au fost alături de noi în realizarea activităților care au condus la atingerea acestor standarde de performanță. Totodată, îi  asigurăm pe beneficiarii muncii noastre, fermierii dâmbovițeni, de susținere și sprijin profesional în abordarea formelor de sprijin din cadrul Planului National Strategic. Experiența anilor anteriori a demonstrat cât de importantă este colaborarea și implicarea tuturor factorilor pentru o implementare eficienta a Planului Național Strategic în perioada 2021 – 2027. La sfârșitul acestui an plin de încercări, transmitem tuturor fermierilor dâmbovițeni si colaboratorilor noștri urări de sănătate, realizări materiale și împliniri sufletești!”, a transmis directorul executiv al APIA Dâmbovița, Corina Gârleanu.

 

 

Violeta Stanciu