27.07.2016 00:21

Apă din munte și supermarket nou la Pucioasa

Apă din munte și supermarket nou la Pucioasa
Galerie foto

❚ Cetățenii, prezenți în număr mare la dezbaterea publică organizată de Primăria orașului Pucioasa, și-au expus cele mai presante probleme și au discutat cu reprezentanții administrației locale despre posibilele soluții

ANDREI VASILIU

 


 

Luni, la Centrul Cultural „I.Al. Brătescu-Voinești” din Pucioasa, primarul Constantin Ana și viceprimarul Dan Sprinceană au discutat mai bine de două ore cu locuitorii orașului-stațiune dâmbovițean care au dat curs invitației la dialog civic lansate de administrația locală. Pe lângă cele trei subiecte arzătoare ale ora- șului Pucioasa identificate de primarul Constantin Ana, respectiv problema apei, problema câinilor comunitari și lipsa unui supermarket, cetățenii prezenți au adus în dezbatere și situații precum existența unui telefon verde apelabil pentru urgențe administrative, canalizarea, implementarea unui proiect de turism, decolmatarea barajului Pucioasa, reabilitarea Parcului Central și a cinematografului Dacia cu grădina de vară, implementarea unor proiecte educaționale în școli, furturile de lemne din localitate, iluminatul public și altele. Scopul acțiunii a fost de a deschide o cale transparentă de dialog cu locuitorii orașului Pucioasa, pentru identificarea problemelor curente și, mai ales, a unor soluții pentru acestea.

Problema câinilor comunitari, complicată din cauza legislației

Primarul Constantin Ana a anunțat că, după toate semnalele primite și discuțiile purtate, Pucioasa ar putea avea un nou supermarket până la sfârșitul anului și alte două în decurs de un an. Totodată, după discuțiile purtate de conducerea Primăriei la Consiliul Județean Dâmbovița, a fost avansat termenul de 31 decembrie a.c. pentru finalizarea lucrărilor de aducțiune a apei la Pucioasa din sursa montană Răteiu. Decolmatarea barajului ar costa, conform estimărilor, de trei ori mai mult decât construirea unui nou baraj, a precizat Constantin Ana. Problema câinilor comunitari rămâne una complicată din cauza legislației stufoase și a lipsei unui adăpost de câini conform normelor în vigoare. După încheierea sesiunii de dialog civic, conducerea Primăriei a mers imediat în cartierul Filatură pentru a vedea stadiul lucrărilor de curățenie și pentru a discuta cu puciosenii din zonă.