02.09.2014 00:20

Antrenamente internaționale la Centrul Jandarmi Ochiuri

Antrenamente internaționale la Centrul Jandarmi Ochiuri
Galerie foto

❚ La exercițiul ce are ca temă o criză de ordine publică într-un conflict interetnic vor participa ofițeri din 14 țări

PETRE DRĂGUȚOIU

 


 

Ieri, 1 septembrie a.c., la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cardelor Jandarmi Ochiuri, a avut loc ceremonia exercițiului „International Staff Training Exercise 2014”. Au participat ofițeri din 14 țări: România, Ucraina, Olanda, Germania, Cehia, Lituania, Qatar, Italia, Turcia, Franța, Spania, Republica Moldova, Polonia, Iordania.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Au fost prezenți și reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii, ai autorităților județene, alături de mr. Teodor Cernat - comandantul Centrului Ochiuri, Ioan Marinescu – vicepreședinte CJD și președinte Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, col. Costel Gavrilă – inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița, Danil Zepiși – inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița. Dintre invitații de la nivel central amintim: comisar șef Ovidiu Simina – MAI, dr. Mihai Liviu Dănilă – MAI, dr. Ovidiu Vasilică – prim-adjunct al Inspectorului șef al Jandarmeriei Române, șeful Statului Major.

Tema exercițiului internațional

După intonarea Imnului României, în fața drapelelor tuturor statelor ce vor participa la exercițiu, s-a trecut la prezentarea sintetică a problematicii legată de securitatea internațională și de acțiunile jandarmilor. Maior Teodor Cernat a prezentat importanța deosebită a exercițiului atât pentru Jandarmeria Română, cât și pentru țările participante: „Tema exercițiului o reprezintă antrenarea unui stat major internațional, cu prezentarea proiectului și desfășurarea exercițiului”. Tema va fi o criză de ordine publică într-un conflict interetnic, o simulare cu desfășurarea de forțe ce impune o astfel de situație. La Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri există o bază de pregătire foarte bună, pentru activități tematice și practice, există săli de cursuri dotate cu mijloace performante de informare, săli de sport și forță, poligon de tragere, turn de escaladă, piste de antrenament. Acțiunea se află la a IV-a ediție și se va desfășura până pe 15 septembrie.