02.07.2019 00:09

Antonia Vasalache și Mihai Temelie iubesc judoul

Antonia Vasalache și Mihai Temelie iubesc judoul
Galerie foto

❚ Ambii sportivi aparțin de CSȘ-CSM Târgoviște, au obținut în trecut titlul de campioni naționali, demonstrând astfel potențialul uriaș pe care îl dețin ❚ „Au fost niște momente grele, am vrut să renunț, dar apoi m-am gândit ce voi face fără judo și nu am putut să renunț. Înseamnă mai mult decât un sport pentru mine”, a transmis Vasalache ❚ Mihai Temelie a obținut rezultate interesante în competițiile naționale. Acesta și-ar fi dorit să participe la Campionatul Balcanic

 

COSMIN SAVA

 


 

În județul nostru, printre ramurile sportive cu rezultate bune se regăsește și judoul. Doi sportivi tineri, Antonia Vasalache și Mihai Temelie, au obținut până în acest moment rezultate interesante și se anunță nume de mare viitor în judo. Ambii sportivi aparțin de CSȘ-CSM Târgoviște, au obținut în trecut titlul de campioni naționali, demonstrând astfel potențialul uriaș pe care îl dețin.

Vasalache: „M-am gândit ce voi face fără judo și nu am putut să renunț”

Antonia Vasalache are aproape 15 ani, iar iubirea ei pentru judo este uriașă. Chiar dacă a vrut să renunțe în urma unor momente dificile, sportiva nu a făcut-o, iar acum se felicită pentru alegerea făcută, care a ajutat-o să se dezvolte ca om și ca sportiv. „Practic judo de la vârsta de 10 ani, acum am aproape 15 ani. În anul în care m-am apucat de judo am ieșit campioană națională, anul următor am fost vicecampioană, apoi am luat bronzul. Visul meu e să am rezultate bune în acest sport. Au fost niște momente grele, am vrut să renunț, dar apoi m-am gândit ce voi face fără judo și nu am putut să renunț. Înseamnă mai mult decât un sport pentru mine, e ca o a doua casă. La vârsta de 10 ani eram foarte timorată și tristă, sora mea m-a dus la acest sport și mi-am făcut prieteni, m-am schimbat radical, am devenit mai vorbăreață. Idolul meu este Alina Dumitru. Am participat la Cupa Alina Dumitru, a fost primul meu concurs și am luat locul 2. Sportul te ajută foarte mult, îți faci și prieteni, îți schimbi și caracterul. Aș vrea să fac sport de performanță în continuare, apoi să mă fac antrenor sau arbitru. Un copil care vrea să facă sport trebuie să renunțe la un stil de viață sedentar, la telefoane și calculatoare, pentru că sunt nocive pentru noi. De când fac judo, nu mai stau pe telefon, am mai multă energie”, a transmis Antonia Vasalache.

Temelie: „Ținta mea era Campionatul Balcanic”

Mihai Temelie a obținut rezultate interesante în competițiile naționale, și-ar fi dorit să participe la Campionatul Balcanic, dar nu a putut, pentru că a avut probe la Bacalaureat în perioada respectivă. „Ținta mea era Campionatul Balcanic, dar am Bacalaureatul și nu am putut să particip. Aș vrea să intru la Academia de Poliție din București. Dacă nu aș putea să intru, mă gândesc la o carieră în sport. Îmi doresc în primul rând să fiu sănătos”, a spus Mihai Temelie.