13.10.2015 00:23

ANM: Vreme rece și precipitații mixte în majoritatea regiunilor țării

ANM: Vreme rece și precipitații mixte în majoritatea regiunilor țării
Galerie foto

Regimul termic va continua să rămână unul mai scăzut decât normalul acestei perioade, cel puțin în următoarele 3-4 zile, iar precipitațiile vor fi prezente la nivelul întregii țări, în unele regiuni fiind semnalate atât lapovițe și ninsori, cât și intensificări ale vântului, se arată în prognoza meteo valabilă în perioada 12-25 octombrie 2015, publicată, ieri, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Muntenia, în primele zile vremea va fi deosebit de rece, cu maxime ale temperaturii aerului de 8-12 grade și minime de 4-8 grade, medii regionale. În perioada 15 - 21 octombrie vremea se va încălzi, în special în vestul regiunii și în zona deluroasă, urmând a se înregistra valori medii de 15-18 grade ziua și 6-10 grade noaptea.

Ulterior este estimată o scădere ușoară de temperatură, dar valorile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decadă de octombrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată la începutul intervalului și, din nou, după data de 20 octombrie.

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița