10.10.2014 00:19

Aniversări dâmbovițene: Alexandru Manafu, prozator și publicist

Aniversări dâmbovițene: Alexandru Manafu, prozator și publicist
Galerie foto

PETRE DRĂGUȚOIU


Alexandru Manafu, născut la 10 octombrie 1950, a absolvit școala primară, cursurile gimnaziale și Liceul Economic (1969) în Târgovi ștea natală. Este licențiat al Facultății de Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice București, al Scolii Militare de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” și al Academiei de Înalte Studii Militare.

A activat ca lector de logistică la Centrul de Instrucție al Artileriei și Rachetelor Antiaeriene și a ocupat funcții la Comandamentul Logistic și Direcția Logistică din cadrul Statului Major General (1997-1998). De asemenea, a fost director al Centrului Editorial al Armatei (1989) și la Comisia Centrală de Rechiziții. Este doctor al Universității Militare de Apărare cu tema „Integrarea europeană, infrastructură teritorială și logistica apărării naționale”. A publicat articole de specialitate în reviste de profil ca „Observatorul militar”, „Revista trupelor de uscat”, „Gândirea militară românească”, „Revista de istorie militară”, „Document”, „Eroica”. A debutat editorial cu lucrarea unui colectiv intitulată „Logistica Armatei Române în al Doilea Război Mondial – campania din vest” (1995).

De asemenea, a publicat lucrări memorialistice: „Un fir al Olteniei, general de corp de armată Marin Manafu: un om, o epocă, un destin” (1996), „Un secol de viață: general de divizie Victor Isăceanu” (1997), „Dâmbovițeni la datorie” (2003). S-a remarcat și în beletristică prin scrierile „Corifei ai intendenței române” (1996), „Intendența Armatei Române – eroism fără glorie” (1999).