16.11.2022 00:08

Angelo Arghira e campionul României la box

Angelo Arghira e campionul României la box
Galerie foto

* Alexandru Marcu și Antonio Velicu, alți doi pugiliști de la CS Târgoviște, antrenați de Gheorghe și Alexandru Stan, au urcat pe podiumul de premiere

 

Performanță remarcabilă pentru Angelo Arghira! Pugilistul Clubului Sportiv Târgoviște a devenit campion al României la box. Sportivul junior, antrenat de Gheorghe și Alexandru Stan, a cucerit medalia de aur la categoria 75 de kilograme. În ringul brăilean, boxerul legitimat la CS Târgoviște a fost de neoprit pe toată durata întrecerii. De la primul tur și până la meciul din finală, Angelo și-a pus de fiecare dată adversarii la pământ. În disputa pentru medalia de aur, acesta l-a învins pe gorjeanul Mario Ștefan Teodosescu.

Tritlul cucerit la Brăila este primul din cariera lui Angelo, o mare speranță a boxului dâmbovițean. Boxerii de la CS Târgoviște au reprezentat cu fruntea sus Dâmbovița, atât la Campionatul Național pentru juniori, cât și Naționalele de cadeți. Ei au fost singurii din județ care au obținut medalii în cadrul acestor competiții naționale.

„Am demonstrat că performanța continuă în box la CS Târgoviște”

La ediția din acest an a Campionatului Național de box pentru juniori, alți doi pugiliști de la CS Târgoviște au urcat pe podiumul de premiere. Este vorba de Alexandru Marcu (cat. 70 kg) și Antonio Velicu (cat. 54 kg), care au cucerit medaliile de bronz. „Sunt rezultate frumoase, care au venit după o muncă asiduă depusă în ultimii ani. Este un lucru extraordinar că am putut obține un titlu de campion național la juniori. Este o bucurie imensă pentru secția de box a clubului nostru. Pot spune că Angelo a fost de neoprit pe durata concursului! Și Alexandru Marcu s-a aflat foarte aproape de a se califica în finala categoriei 70 de kilograme. I-a lipsit șansa, dar și el este un alt boxer de perspectivă. Urcând de trei ori pe podium la Brăila, am demonstrat că performanța continuă în box la CS Târgoviște”, a declarat antrenorul Gheorghe Stan.

 

 

 

 

C.M.