13.09.2022 00:14

Angajarea a 41 de polițiști noi la IPJ Dâmbovița!

Angajarea a 41 de polițiști noi la IPJ Dâmbovița!
Galerie foto

*,,Deficitul de cadre nu se reduce cu aceste noi angajări pentru că între timp au plecat și vor pleca alții, se pensionează, se mută, mișcările sunt permanente’’, a semnalat, totuși, liderul sindical SNPPC Dâmbovița

 

Forțe proaspete în Poliția Dâmbovița! 41 de posturi de polițiști din sursă externă au fost scoase la concurs,  35 dintre acestea adresându-se serviciului de ordine publică unde se înregistrează cel mai mare deficit de personal! Toți cei 41 de candididați, dintr-un număr mult mai mare,  au trecut de proba scrisă, dar urmează să susțină și celelalte probe speciale, respectiv examinarea medicală, testarea psihologică și probele sportive. Potrivit liderului de sindicat din Poliția Dâmbovița, Florin Bălan, noii colegi polițiști vor începe munca cel mai probabil  de la 1 noiembrie 2022.

,,Am avut examen pentru încadrarea unui număr de 41 de noi polițiști din sursă externă la IPJ Dâmbovița, posturi care au fost scoase din iulie la concurs.  35 sunt pe ordine publică  unde avem o lipsă foarte mare de personal, iar restul vor fi pe alte domenii ale poliției. Sigur că au fost selecționați pe baza unor criterii mai drastice decât în sistemul civil, aceștia urmează să facă și cursuri de pregătire în domeniu, cursuri de specializare dar și alte cursuri pentru pregătirea lor profesională întrucât la momentul actual avem și un Serviciu de Pregătire al Poliției care este printre cele mai bune din țară. Deficitul de cadre nu se reduce cu aceste noi angajări pentru că între timp au plecat și vor pleca alții, se pensionează, se mută, mișcările sunt permanente. Deci nu se acoperă pierderile cu ce vine din spate’’, ne-a  declarat liderul de sindicat al polișiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

 

Violeta Stanciu