25.01.2023 00:12

Angajații de la UM Mija și UPS Dragomirești pot ieși la pensie mai devreme!

Angajații de la UM Mija și UPS Dragomirești pot ieși la pensie mai devreme!
Galerie foto

*„Automecanica Moreni, ca și UM București, fiind pe tehnică de luptă și neutilizând produse deosebite, produse cu grad de pericol, explozivi- pulberi, nu beneficiază de această încadrare”

 

Pentru că lucrează în condiții deosebit de periculose, cu pulberi și explozivi, angajații a două societăți din industria de apărare a județului Dâmbovița, din cele trei, pot ieși la pensie mai devreme pentru că beneficiază de grupă de muncă!  Este vorba de Uzina Mecanică Mija și Uzina de Produse Speciale  Dragomirești, societăți care merg destul de bine în momentul de față, iar viitorul se arată și mai promițător pentru acestea. Pentru că nu utilizează produse deosebite, cu grad de pericol, Uzina Automecanica Moreni nu beneficiază de această facilitate pentru salariații săi, obiectul de activitate al acesteia fiind tehnica de luptă.

„Salariații din industria de apărare beneficiază de grupă de muncă. Chiar a apărut în 2020 o altă ordonanță care aduce îmbunătățiri la legea pensiilor privind condițiile deosebite și speciale. Deci fabricile care lucrează cu pulberi și explozivi, muniție și componente pentru muniție beneficiază  de aceste drepturi, respectiv reducerea de 13 ani de la vârsta de pensionare. Automecanica Moreni, ca și UM București, fiind pe tehnică de luptă și neutilizând produse deosebite, produse cu grad de pericol,  explozivi - pulberi, nu beneficiază de această încadrare. Din județ uzinele de la Mija și Dragomirești beneficiază, iar din țară sunt mai multe societăți care beneficiază de grupă de muncă”, ne-a declarat liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu, președinte de sindicat la Uzina Automecanica Moreni.

 

 

Violeta Stanciu