10.10.2018 00:10

Anchetă internă la Chindia

Anchetă internă la Chindia
Galerie foto

❚ Termenul „milog” folosit de Ciprian Iugulescu, directorul sportiv al clubului Chindia, este unul calomnios și ne vom adresa organelor în drept ❚ Am primit multe mesaje de susținere și asta ne bucură. În schimb, nu am primit scuze, nici din partea individului și nici a clubului ❚ „Eu dazavuez violențele de limbaj și consider că nu au ce să caute într-o lume civilizată, într-un fotbal civilizat. E normal să apară măsuri, e firesc”, s-a exprimat Cătălin Mișu, patronul Regata, unul dintre sponsorii Chindiei ❚ „Un oficial de club care vorbește în felul acesta, nu are ce căuta în fenomenul sportiv. O să dispun o anchetă la club, cu privire la acest incident. E incalificabil, nu se face așa ceva”, a transmis și Alin Manole, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița

 

COSTIN MIHAI

 


 

„A venit și milogul ăsta la meci?” Milog (definiție DEX) – Cerșetor (infirm). Persoană care se roagă de cineva, cu insistență, înjosindu-se, pentru a obține ceva. Om infirm, schilod. Termenul folosit de Ciprian Iugulescu, directorul sportiv al clubului Chindia, este unul calomnios și ne vom adresa organelor în drept. Vor fi citați ca martori toți cei prezenți, inclusiv colegii jurnaliști, chiar dacă nu au scris nici măcar un cuvânt despre incident. Am anticipat tăcerea lor, iar motivele sunt diverse. În primul rând că se tem. „Familia Iugulescu este prea tare în Târgoviște! Cred că și lui Țuțuianu îi este teamă de ei, la cât este omul de tare! Familia Iugulescu domină sportul dâmbovițean, nu ai ce să le faci”, a comentat George Anghel pe pagina de Facecook.

„Băga-mi-aș p… în mă-sa!”

Mama este singurul părinte rămas în viață, după ce tata s-a stins în ultimele zile ale anului trecut. De ani buni se confruntă cu grave probleme de sănătate, însă rămâne o luptătoare. Are o pensie modestă, foarte modestă, dar toată viața și-a trăit-o demn, chiar foarte demn. Așa ne-a învățat și pe noi, copiii. Să fim demni, în niciun caz milogi. Și vom rămâne demni! Ne-am dedicat studiului și am evoluat corect, am crescut sănătos, prin forțele proprii. Fără tăticu, mămica, unchiu sau verișoru. Iar mama este ca o icoană pentru noi. O icoană pe care o pângărește un păcătos. Să-l judece Dumnezeu, dacă aici, pe pământ, nu-l judecă nimeni!

„A zis să-i s… p…!”

Am primit multe mesaje de susținere și asta ne bucură. În schimb, nu am primit scuze, nici din partea individului și nici a clubului. E interesantă poziția celor care finanțează clubul și care îl plătesc pe acest băiat să ajute Chindia, nu să înjure jurnaliști. Și care nu este la prima abatere. „Trebuie săți transmit un mesaj de la ciprian iugulescu. A zis să-i s… p…”, ne-a abordat un apropiat de-al lui din presa locală, în luna mai. Directorul sportiv al Chindiei nu a retractat niciun moment, nu și-a cerut scuze, nu a dat socoteală.

Cătălin Mișu: „Nu-mi vine să cred că a existat o asemenea jignire”

Și totuși, de data aceasta, oamenii implicați financiar la Chindia oferă atenție situației. „Eu dazavuez violențele de limbaj și consider că nu au ce să caute într-o lume civilizată, într-un fotbal civilizat. Înainte să se ia măsuri, în primul rând trebuie să-și ceartă scuze, pentru că tăria și calitatea unui om țin de caracter. În sport și în viață trebuie să existe respect. Mai ales în fața presei.Trebuie să le mulțumim jurnaliștilor și chiar să le facem statui, pentru faptul că mediatizează un campionat execrabil de slab. Dacă un angajat de-al meu s-ar fi comportat așa, știa el ce are de făcut, conform regulamentului de ordine interioară, până să ajungă la conducere. E normal să apară măsuri, e firesc. Mie tot nu-mi vine să cred că a existat o asemenea jignire”, s-a exprimat Cătălin Mișu, patronul Regata, unul dintre sponsorii Chindiei.

Alin Manole: „E incalificabil, nu se face așa ceva!”

Jignirile adresate de Ciprian Iugulescu, directorul sportiv al Chindiei Târgoviște, la finalul meciului cu Ripensia Timișoara, sunt taxate inclusiv de asociații clubului. Alin Manole, vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, este responsabilul instituției în relația cu executivul Chindiei, participând inclusiv la conferința de presă prin care a fost prezentat ca antrenor Viorel Moldovan. Ca o paranteză, reprezentantul CJD este un fin cunoscător al fenomenului sportiv, dar și cel mai talentat politician pe care l-am văzut vreodată jucând fotbal. Alin Manole a taxat extrem de dur ieșirea necontrolată a lui ciprian iugulescu, solicitând de urgență o anchetă internă la gruparea de lângă Turn. „Un oficial de club care vorbește în felul acesta, nu are ce căuta în fenomenul sportiv. O să-l chem pe Marcel Ghergu și o să dispun o anchetă la club, cu privire la acest incident. Nu e normal să se vorbească la modul acesta cu jurnaliștii, nici cu fotbaliștii sau cu spectatorii, cu nimeni. E incalificabil, nu se face așa ceva. Îmi pare rău că s-a întâmplat asta, o spun cu toată sinceritatea”.