23.09.2022 00:16

Amplu proces de reabilitare la Grădinița „Prichindel”

Amplu proces de reabilitare la Grădinița „Prichindel”
Galerie foto

Administrația publică locală mai pregătește o „lovitură” pe cea ce înseamnă infrastructura școlară. Actul educațional a fost mereu în atenția primarului Constantin Ana, care a anunțat proiecte de reabilitare, atât pentru unitățile de învățământ preșcolar, cât și pentru cele din învățământul preuniversitar. Cum învățământul preșcolar reprezintă primul pas al formării copiilor pentru ziua de mâine, în orașul Pucioasa se pregătesc și proiecte de anvergură și pentru grădinițe.

Primarul Constantin Ana a anunțat că în această lună va da ordinul de demolare al Grădiniței Prichindel, aflată în zona centrală, în vecinătatea Primăriei. În locul clădirii care nu se mai ridica la standardele pe care trebuie să le îndeplinească o unitate de învățământ europeană, va fi construi un nou corp modern ce va avea în componența sa șapte săli de clasă.

Totodată, noul imobil va avea și dormitoare pentru copiii din cele șapte grupe care vor beneficia de program prelungit. Edilul șef a transmis că arhitectura clădirii este una specială și va dispune și de un amfiteatru pentru organizarea evenimentelor cultural-artistice. Proiectul cuprinde și amenajarea unui loc de joacă și va fi situat undeva sub nivelul construcției, planul fiind foarte bine gândit, a mai precizat primarul Constantin Ana.

Investiția va fi finanțată pe Axa 13 Programul Operațional Regional (POR), iar valoarea este de 20 de milioane de lei. Cei 200 de copii care își desfășoară activitatea la Grădinița Prichindel, în perioada în care va fi ridicat noul imobil, aceștia vor fi mutați în spații tip container care vor dispune de toate condițiile necesare desfășurării orelor de curs. Acestea sunt situate pe strada Nufărului.

Primarul Constantin Ana a anunțat că tot prin POR vor mai fi reabilitate alte două grădinițe cu program prelungit și biblioteca orășenească. Totodată, prin acest program vor fi demarate și lucrări pentru infrastructura stradală, în care vor fi reabilitate trotuare, vor fi amenajate noi spații verzi, iar iluminatul public va fi înlocuit.

 

 

Ștefan Khalil