20.03.2015 00:25

Amplele șantiere din Târgoviște, la control!

Amplele șantiere din Târgoviște, la control!
Galerie foto

❚ Șantierele deschise în aproape tot municipiul în cadrul Planurilor Integrate de Dezvoltare Urbană sunt în atenția noilor edili de la Târgoviște ❚ Primarul interimar Cristian Stan a cerut ca astăzi să aibă pe masa de lucru rapoartele detaliate ale diriginților de șantiere, în funcție de acestea urmând a solicita sau nu audit tehnic pe lucrări ❚ Totodată, pornind de la cazul Bulevardului Unirii, unde există necorelare între proiectant și constructor și unde carosabilul riscă să fie spart din nou în zece locuri, edilul a interzis categoric constructorilor să mai sape vreo stradă după ce a fost asfaltată ❚ În opinia viceprimarului Cosmin Bozieru, lucrările sunt de o calitate deficitară, iar vinovați sunt diriginții de șantiere

ANA MARIA POPESCU

 


 

Lucrările executate în cadrul Planurilor Integrate de Dezvoltare Urbană (PIDU) sunt în atenția echipei de conducere a Primăriei Târgoviște! În ultimele zile, edilii municipiului au luat Târgoviștea la picior pentru a verifica modul în care se lucrează pe aceste PIDUuri, calitatea lucrărilor, dar și dacă diriginții de șantiere se ocupă de rapoartele pe care trebuie să le prezinte astăzi echipei administrative a primăriei.

Primarul interimar vrea să știe totul despre calitate, cantitate, termene și responsabilități

Potrivit primarului interimar Cristian Stan, în momentul de față, se lucrează în mai multe zone ale Târgoviștei și nu se știe încă dacă lucrările corespund din punct de vedere calitativ, nu se poate spune exact procentul de realizare a PIDU-urilor. Doar un lucru este cert: primarul i-a anunțat pe constructori că de acum înainte nu mai au voie să spargă carosabilul proaspăt asfaltat pe motiv că... și-au adus aminte că mai trebuie introduse niște conducte de apă sau canalizare. În funcție de conținutul rapoartelor solicitate diriginților de șantiere, primarul interimar va decide dacă solicită sau nu un audit tehnic pe aceste proiecte europene.

„Îmi este foarte greu să fac o evaluare în teren ca procent de realizare a lucrărilor. Pe 20 martie (n.n. azi) aștept rapoartele de la diriginții de șantier, rapoarte complete, pe care le-am solicitat cu privire la lucrările de până în acest moment. Am cerut detalii privind calitatea, cantitatea, respectarea dispozițiilor contractuale și aștept cu interes să văd acele rapoarte. Din discuția pe care am avut-o în teren cu reprezentantul constructorului, acesta și-a luat angajamentul că săptămâna viitoare urmează să asfalteze Bulevardul Unirii și Calea Câmpulung. Sper să nu ajungem să se spargă străzi în zece locuri pe Bulevardul Unirii, pentru că așa au avansat o ipoteză de lucru, cu care eu nu am fost sub nicio formă de acord. Este o necorelare între proiectant și constructor pe zona deja asfaltată de pe Bulevardul Unirii, unde vor să facă zece traversări la drum ca să asigure alimentarea cu apă a blocurilor de pe partea cu Universitatea Valahia. Mi se pare inadmisibil și le-am spus că, dacă vor să facă subtraversări, e treaba lor, eu nu mai accept să se spargă acel drum. Au avut la dispoziție tot timpul să sape tranșee acolo, acum nu au ce să mai spargă”, a fost ferm primarul interimar Cristian Stan.

Viceprimarul acuză diriginții de șantiere: „Nu sunt prezenți zilnic în teren”

Și viceprimarul municipiului, Cosmin Bozieru, este nemulțumit de modul în care se lucrează pe PIDU-uri și crede că printre vinovații de calitatea deficitară a lucrărilor sunt și diriginții de șantier care nu sunt prezenți tot timpul pe teren, dar semnează documentele fără să verifice înainte dacă lucrările au fost sau nu executate corect. „Am semnalat de la început calitatea deficitară a lucrărilor, iar diriginții de șantier sunt direct responsabili. Nu mi se pare corect ca un diriginte de șantier să vină o dată la săptămână să semneze niște lucrări pe care nu le-a verificat, pentru că în fiecare zi sunt lucrări ascunse pe care dumnealor le avizează. Nu sunt prezenți zilnic în teren și de aceea o să avem o discuție cu dumnealor. Ei au motivat că nu există așa ceva în contractul lor, dar nu au cum să avizeze niște lucrări ascunse la o săptămână după ce au fost făcute, fără să știe cum au fost făcute”, a conchis viceprimarul Cosmin Bozieru. PIDU A vizează execuția lucrărilor de reabilitare a infrastructurii din Micro VI, iar PIDU B – lucrări în Microraioanele XI, XII, Aleea Trandafirilor și Cartierul CFR.