17.06.2014 07:19

Amoruri cu dreapta

Amoruri cu dreapta
Galerie foto

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


M-am amuzat copios văzând ce-a ieșit din ideea lui don’ Călin de a nu-l invita pe nea Traian la Ședința Solemnă a Senatului. Dintr-o dată, cei care jurau că-ntăresc dreapta-n România (și) fără Traian Băsescu au izbucnit la microfoane că-l vor pe Traian Băsescu, azi, în Senat. Altfel o pun de-o grevă de nu s-a mai pomenit în istoria noastră parlamentară. Hă, hă, hă, să râdem ca nea Traian!

 

Eu cred că unii au dat-o-n patima „democrației”, ptiu, că era să-i zic patima politică a beției de putere, când vine vorba despre iubirea pentru tătucul „dictaturii luminate”. Păi nu era el cel care transformase Palatul Cotroceni într-un fel de fortăreață în care intră doar cine vrea mușchiul lui umflat pe dreapta?

 

Asta cu „dictatura luminată” e scoasă pe piață de „populara” Elena, cu care PDL-ul tot așa o ține, că nu mai are nici o treabă. Fix ca-n cazul lu’ nea Traian. Și uite-i acu’ flambați de-ai zice că cel care le făcea papa de la perdeluță n-ar fi una și aceeași persoană cu cel care interzicea accesul în Palatul Cotroceni pentru președintele Senatului, Crin Antonescu.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Ce „vremuri democratice”! Nu-i așa domnilor parlamentari liberalo-democrato-populari? Mă chinui să-mi amintesc, și rău fac, dacă or fi amenințat că vor pune de-o grevă parlamentară și atunci când primul om în stat nu-l primea pe-al doilea la festivitățile oficiale de la Palatul Cotroceni. Dar pot să jur că nici prin cap nu le-a trecut așa ceva.

 

Mai degrabă le-ar fi trecut un glonte, știți c-așa se mai zice în termeni populari. Ce m-amuză în toată chestia asta? Păi să vă spun, că nu țin secret! Faptul că actualul președinte al Senatului a aruncat o momeală pe care mulți au mușcat-o cu pasiunea cu care niște amanți fanatici, ținuți separat cu forța împrejurărilor, abia așteaptă să se întâlnească pentru a se devora reciproc. Nu doar din priviri, ci și cu săruturi pătimașe.

 

Și când colo, ce să vezi? Îl apucă bruc pe don’ Călin să le strice randevu-ul atât de așteptat! Fierbe sângele-n ei și basta! Dragoste cu năbădăi și-n politica asta! Te pui cu amorurile de pe dreapta? Tocmai acu-n an electoral? Uite că don’ Călin s-a pus și mă umflă râsul de ce-a ieșit.

 

În plus, subiectul e și de oareșce interes public, nu doar de can-can. Adică, uite ce mister amoros a dezlegat încăierarea asta nouă din Senat. PDL s-a jurat că nu e cu nea Traian. Și... eee! PNL s-a (în)jurat că nu e cu nea Traian. Și... eee! PMP – se știe că-l iubește sincer pe nea Traian. Deci și PMP... eee!

 

Toată „dreapta” din Senat strigă-n cor „Noi vrem cu Traian”. Ce contează că poporul nu-l mai vrea! Cică așa e la ei, în democrația populară!

 

 www.alinamavrodin.ro