11.01.2022 00:18

Amenzi uriașe aplicate de DSVSA Dâmbovița

Amenzi uriașe aplicate de DSVSA Dâmbovița
Galerie foto

*Totalul amenzilor a fost de 20 amenzi, cu valori variate, între 600 și 10.000 de RON

 

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din județul Dâmbovița au aplicat amenzi  în valoarea de 10.000 de RON și au reținut peste 90 de kilograme de produse din carne în cadrul controalelor efectuate în perioada 29 noiembrie – 22 decembrie 2021. Directorul General al DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, a precizat că produsele neconforme au fost dirijate către unitățile de ecarisare autorizate, pentru a fi distruse.

Controalele au vizat toate unitățile comerciale din județul Dâmbovița. În urma acestora, totalul amenzilor a fost de 20 amenzi, cu valori variate, între 600 și 10.000 de RON. Directorul Sandu Tolea a vorbit mai multe despre activitatea din ultimele săptămâni ale Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița.

90 de kilograme de produse expirate, confiscate în urma controalelor

„De ani de zile, Direcția Sanitar-Veterinară Dâmbovița este prezentă întotdeauna în perioada premergătoare, atât a Crăciunului, cât și a Paștelui. La ultimele sărbători, nu am avut probleme foarte multe, însă am avut câteva destul de grave, unde am fost nevoiți să-i sancționăm pe furnizori. Am avut multe controale în unitățile comerciale, unde am constatat câteva deficiențe, cum ar fi depozitarea necorespunzătoare de origine animală și non-animală, etichetarea necorespunzătoare a produselor. Am avut două amenzi și pentru produsele expirate, acolo unde au fost produsele confiscate, denaturate și trimise către unitatea de ecarisare. Am avut în jur de 20 de amenzi acordate, acestea fiind variate, de la 600 de lei până la 10.000 de RON. Acestea au fost aplicate acolo unde am depistat produsele expirate și au fost confiscate undeva la 90 de kilograme de produse expirate”, a declarat directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea.

Ștefan Khalil