30.09.2014 00:12

Amenzi rutiere, pe bandă rulantă

În zilele de 26 și 28 septembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliție Române, peste 55 de polițiști de la rutieră și ordine publică au acționat zilnic pe principalele drumuri naționale și județene, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

În cele două zile de acțiune, polițiștii au folosit 20 de autospeciale dotate cu aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Astfel, au aplicat 368 de sancțiuni contravenționale, din care 228 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 41 pentru nefolosirea centurii de siguranță.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

De asemenea, polițiștii au constatat 7 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 11 permise de conducere, din care trei pentru depă- șirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare și două pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire. Totodată, în urma neregulilor constatate, poliți știi au retras 4 de certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numerele de înmatriculare.

 

Compartimentul relații publice al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița