15.08.2018 00:18

Amendamente la Legea Pensiilor

Amendamente la Legea Pensiilor
Galerie foto

*În forma actualã, Legea prevede un alt sistem de calcul a valorii punctului de pensie, pentru care pensionarii cer Guvernului României rediscutarea problemei cu propunerile consiliilor județene, spune președintele CJPV Dâmbovița, Gheorghe Popa

*Președintele Gheorghe Popa a mai menționat cã propunerile C.N.P.V. cãtre Guvernul României sunt cel mai bine reprezentate în capitolul ,,Serviciilor Sociale”

Petre Drãguțoiu


 

Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Dâmbovița, ec.Gheorghe Popa, a ținut sã ne precizeze cã: “Nu se asigurã garanția stabilirii, prin noua Lege a pensiilor, a valorii punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie în anul 2021. Legea prevede un alt sistem de calcul, pentru care pensionarii cer Guvernului României rediscutarea problemei cu propunerile consiliilor județene, reprezentate prin Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice”.

Președintele Gheorghe Popa a menționat cã propunerile C.N.P.V. cãtre Guvernul României sunt cel mai bine reprezentate în capitolul ,,Serviciilor Sociale”, cu accent pe ,,îmbunãtãțirea și extinderea tipurilor de servicii asigurate persoanelor vârstnice în instituțiile de asistentã socialã în regim rezidențial, respectiv programe de terapie ocupaționalã, recuperare; dezvoltarea sistemului rezidențial de asistențã socialã; completarea instituțiilor de asistențã socialã cu personal de specialitate”.

De asemenea, foarte importantã este extinderea la nivel național a serviciilor de îngrijire la domiciliu; implementarea unui sistem de evidențã și monitorizare a cazurilor sociale; susținerea implicãrii active a pensionarilor și persoanelor vârstnice în viața socialã prin informare, consiliere, dezvoltarea programelor ocupaționale, participarea activã la nivel de comunitate la soluționarea problemelor.