25.10.2021 00:18

Ambulanțierii, epuizați de urgențele COVID-19

Ambulanțierii, epuizați de urgențele COVID-19
Galerie foto

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița spune că personalul instituției este într-o continuă activitate. Solicitările pentru testările COVID și numai, lasă fără răgaz personalul ambulanțier. Managerul Mihail Gheorghe a precizat că o soluție pentru revigorarea sistemului sanitar din România ar fi reintroducerea Stării de Urgență.

,,Personalul nostru este epuizat, am avut noroc că am făcut acele angajări de ambulanțieri pentru perioada Stării de Alertă, dar chiar și așa abia facem față solicitărilor. Lumea trebuie să înțeleagă că fără vaccin și respectarea restricțiilor nu avem cum să punem capăt acestei pandemii. Scenariul nostru pentru a ieși din această criză sanitară este acela de a reintroduce Stare de Urgență.

Într-adevăr, efectele economice nu vor fi cele mai bune, dar cred că măcar pentru trei săptămâni se poate face acest lucru, nu ar fi atât de mult afectată economia, iar pentru sistemul sanitar ar fi o gură de oxigen. Când a fost valul 1, vă aduceți bine aminte că erau foarte puține cazuri, acum au explodat și nu am trecut cu bine nici de celelalte valuri”, a declarat Mihail Gheorghe, managerul SAJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil