11.05.2022 00:17

Ambulanțe folosite pe post de taxi

Ambulanțe folosite pe post de taxi
Galerie foto

*Managerul general al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, a transmis că acest fenomen duce la pierderi de timp, dar și de combustibil, cu ambulanțe care bat drumul degeaba dus-întors

 

Din ce în ce mai mulți medici de la Ambulanță se plâng de oamenii care sună la 112, mimând că au afecțiuni grave, doar pentru a fi transportați la spitale. Din această cauză, se pierde foarte mult timp, necesar pentru preluarea urgențelor majore. Managerul general al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, a transmis că acest fenomen este încă existent și duce la pierderi de timp, dar și de combustibil, cu ambulanțe care bat drumul degeaba dus-întors.

„Trebuie să se ia niște măsuri serioase împotriva acestor abuzuri”

„Într-adevăr, au reapărut situațiile cu oameni care abuzează de serviciile instituției noastre. Legislația nu îți permite să nu te duci la cineva care solicită îngrijiri medicale, chiar dacă am fost chemați pentru un lucru minor, dar noi suntem obligați să ne ducem la pacient și de 10 ori dacă ne cheamă. Trebuie să se ia niște măsuri serioase împotriva acestor abuzuri, cei care fac asta să fie aspru amendați. Din păcate, cazurile acestea sunt repetitive și oamenii continuă abuzeze de serviciile ambulanței.

Mai avem un client care ne contactează destul de des spunând că are temperatură, echipajul se duce și îi ia temperatura, i se face tot ce trebuie, dar refuză să se interneze. Nu de puține ori s-a întâmplat să avem și situații cu oameni care sună, spun la telefon că au diferite simptome, sunt aduși la UPU, după aceea dispar pur și simplu. Foarte mulți abuzează de serviciile 112 și nu putem permite să se mai întâmple așa ceva”, a declarat managerul Serviciului Județean de Ambulanță Dâmbovița, Mihail Gheorghe.

 

 

 

 

Ștefan Khalil