23.01.2023 00:12

Ambulanța mai are de așteptat până va primi mașini noi

Ambulanța mai are de așteptat până va primi mașini noi
Galerie foto

*Conducerea unității medicale spune că în parcul auto pe care îl deține sunt și multe mașini vechi, care nu ar mai avea viață lungă

 

Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița a reușit să facă față numărului mare de solicitări din ultima perioadă, dar și din timpul pandemiei. Managerul instituției, Mihail Gheorghe, spune că un motiv pentru care numărul de intervenții a fost mereu acoperit și s-a ajuns în timp util la fiecare caz, sunt mașinile de la SAJ Dâmbovița, care încă se prezintă într-o stare bună. Totuși, conducerea unității medicale spune că în parcul auto pe care îl deține sunt și multe mașini vechi, care nu ar mai avea viață lungă. Proiectul Ministerului Sănătății în cadrul căruia vor fi aduse aproximativ 800 de mașini noi pentru serviciile de ambulanță, a intrat în impas, spune Mihail Gheorghe.

SAJ Dâmbovița are 65 de autoturisme, cele mai noi dintre ele au fost aduse în 2018, potrivit managerului. Acesta spune că mașinile sunt într-o stare foarte bună, iar intervențiile se pot face în condiții normale, dar nu se știe pentru cât timp cele vechi vor mai putea fi folosite în condiții optime. Mihail Gheorghe, managerul de la SAJ Dâmbovița spune că în următorii doi ani sunt șanse mici să fie aduse mașini noi în parcul auto al instituției, potrivit informațiilor pe care le are legat de proiectul Ministerului Sănătății, pe fonduri europene, pentru aducerea de mașini noi.

„Încă stăm bine în ceea ce înseamnă parcul auto la SAJ Dâmbovița. Totuși, unele mașini sunt vechi, încercăm să le întreținem și să ne folosim de ele cât putem, dar la un moment dat, echipajele nu își vor mai putea face atât de bine treaba cu ele. Este clar că avem nevoie de niște mașini noi, măcar câteva pentru a fi înlocuite cele vechi. Așa cum am mai spus și în alte dăți, noi stăm bine la acest capitol față de multe alte unități spitalicești din țară, dar uitați că timpul începe să treacă peste mașini și este nevoie de o revigorare și la acest capitol. Ultimele mașini noi aduse a fost în anul 2018”, spune managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe.

 

 

 

Ștefan Khalil