13.02.2024 00:15

Ambasadorul Turciei, vizită la Camera de Comerț Dâmbovița

Ambasadorul Turciei, vizită la Camera de Comerț Dâmbovița
Galerie foto

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița,  Valentin Calcan, împreună cu vicepreședintele,  Cristian Pușcaru și directorul general al CCIA Dâmbovița, Ștefania Stroică, au primit vineri, 9 februarie 2024vizita Excelenței Sale, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în România, Özgür Kıvanç Altan însoțit de Naci Akdoğan – consilier comercial, Ufuk Tandogan, Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci – TIAD, reprezentanți ai oamenilor de afaceri turci și de Titus Corlățean – Senator.

În cadrul acestei întâlniri au participat membri ai Consiliului de Administrație ai companiei TRISTAR STEEL SRL, Nicoleta Dobre – Director General și Luciano Giol- Administrator, companie cu capital turcesc, membră a Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț Dâmbovița. Întâlnirea a fost o ocazie excelentă pentru reprezentanții ambelor părți să împărtășească perspective și să identifice modalități de intensificare a schimburilor comerciale între Turcia și județul Dâmbovița

Printre subiectele discutate s-au numărat și strategiile pentru promovarea exporturilor și importurilor reciproce, cu scopul de a spori competitivitatea și de a extinde accesul pe piețele internaționale. De asemenea, s-a acordat o atenție deosebită posibilității de atragere a investitorilor turci în județul Dâmbovița, explorând potențialul pentru colaborări. Președintele Camerei de Comerț Dâmbovița a subliniat că această întâlnire reprezintă un pas extrem de important în consolidarea relațiilor de afaceri dintre cele două țări și a exprimat încrederea într-o colaborare fructuoasă în viitor.

Ambasada Turciei a exprimat aprecierea pentru eforturile depuse de către Camera de Comerț Dâmbovița pentru promovarea dialogului și a colaborării între mediile de afaceri din cele două țări și a exprimat deschiderea pentru continuarea și consolidarea acestui parteneriat. Această întâlnire reprezintă doar începutul unei colaborări strânse între județul Dâmbovița și Turcia și oferă un cadru solid pentru dezvoltarea viitoare a relațiilor comerciale și a investițiilor bilaterale.

 


Violeta Stanciu