07.11.2018 00:16

Ambasadorul Republicii Cuba, întâlnire la Primăria Târgoviște

Ambasadorul Republicii Cuba, întâlnire la Primăria Târgoviște
Galerie foto

❚ „După cum se cunoaște, Cuba este lider pe ceea ce înseamnă vaccinurile anticancer și cred că ar fi de un deosebit interes și pentru domeniul medical, pentru lumea medicală nu numai din Târgoviște sau din Dâmbovița, ci din România... să fie dezvoltat acest domeniu de colaborare având în vedere că discutăm de o boală cu incidență din ce în ce mai mare chiar și în rândul tinerilor”, a declarat primarul municipiului Târgoviște


VIOLETA STANCIU


Ambasadorul Republicii Cuba în România, Excelența Sa Roberto Cesar Hamilton Magana a efectuat ieri prima sa vizită în municipiul Târgoviște și a promis că va reveni cu mare plăcere în fosta Cetate de Scaun a țării Românești! La Primăria Municipiului Târgoviște, ambasadorul Cubei, Roberto Cesar Hamilton Magana a fost primit de către autoritățile publice locale, iar discuțiile constructive s-au purtat în Sala Florentină a Primăriei Municipiului Târgoviște. La finalul întrevederii, primarul Târgoviștei, Cristian Stan și Ambasadorul Republicii Cuba în România, Roberto Cesar Hamilton Magana au susținut o scurtă conferință de presă... Atât edilul orașului, cât și oaspetele cubanez și-au exprimat dorința de a se revedea cât de curând, după această primă vizită, pentru a pune în aplicare proiectele de dezvoltare bilaterală. „Salut prezența la Primăria Târgoviște a domnului Roberto Cesar Hamilton Magana, ambasadorul Republicii Cuba în România și îi mulțumim pentru faptul că a ales să vină la Târgoviște și sperăm că nu este și ultima vizită pe care o face la Târgoviște. De altfel excelența sa a promis că va mai veni la Târgoviște. De asemenea vreau să-i mulțumesc Excelenței sale pentru dialogul deosebit de productiv pe care l-am avut. Am făcut o prezentare a municipiului Târgoviște și a principalelor posibilități de dezvoltare a unor relații de colaborare între municipiul Târgoviște și Republica Cuba, între societățile comerciale din Târgoviște și mediul de afaceri din Cuba. De asemenea am discutat despre posibilitățile de colaborare în domeniul universitar în condițiile în care în Cuba sunt nu mai puțin de 49 de universități și totodată am discutat despre o colaborare deosebită care poate avea loc în domeniul medical. După cum se cunoaște Cuba este lider pe ceea ce înseamnă vaccinurile anticancer și cred că ar fi de un deosebit interes și pentru domeniul medical, pentru lumea medicală nu numai din Târgoviște sau din Dâmbovița, ci din România... să fie dezvoltat acest domeniu de colaborare având în vedere că discutăm de o boală cu incidență din ce în ce mai mare chiar și în rândul tinerilor”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

„Acest prim contact a fost extrem de semnificativ și de eficient”

„Nu mă așteptam la un contact atât de plăcut cu presa, ceea ce este foarte important ca să ne cunoaștem un pic mai bine, dar și să cunoașteți lucruri despre Cuba. În primul rând vreau să-i mulțumesc d-lui primar pentru că ne-a primit aici, este prima vizită pe care o fac la Târgoviște... Așa cum a spus și d-ul primar acest prim contact a fost extrem de semnificativ și de eficient. Am putut să discutăm de proiecte de cooperare și colaborare și în special să dezvoltăm relațiile bilaterale. Sunt zone care vor beneficia de proiecte de colaboare în domeniul universitar, dar și pe zona îmbunătățirii sănătății, în domeniul bio-tehnologiei unde Cuba este foarte puternică. Cuba, așa cum știți, este lider în domeniul medicinei împotriva cancerului. Până la acest moment nicio altă țară nu a reușit să obțină rezultatele pe care le-am obținut noi în combaterea cancerului, nu împotriva tuturor tipurilor de cancer. Există vaccinul împotriva cancerului de prostată, al cancerului de piele, al cancerului pulmonar. Aceasta este o realizare pentru întreaga lume, nu numai pentru Cuba. Cuba produce medicamente care sunt unice în lume. În Cuba se găsește medicamentul pentru combaterea piciorului diabetic, o afecțiune care se soldează, în cea mai mare parte a cazurilor, cu amputarea membrului. Cu tratamentul medical cubanez, piciorul este salvat... Este bine să stabilim legături și să le dezvoltăm, pentru a dezvolta proiecte comune... Aș spune că în această primă vizită am putut face primul pas împreună și urmează ca de acum încolo să ne vedem pentru a stabili proiecte concrete”, a precizat Excelența Sa Roberto Cesar Hamilton Magana, Ambasadorul Republicii Cuba la București.