06.12.2018 00:10

Amatorism în fotbalul dâmbovițean

Amatorism în fotbalul dâmbovițean
Galerie foto

❚ La un meci de cupă jucat la Viișoara, oaspeții de la Raciu au operat 4 schimbări, în condițiile în care numărul maxim permis pe parcursul timpului regulamentar de joc era de 3 ❚ „Așa este, echipa oaspete a făcut 4 schimbări. Eu nu am știu că se pot face doar 3 la meciurile de cupă și a patra doar în reprizele de prelungiri. Vina îmi aparține și mie, dar e și a celor de la Raciu, care ar fi trebuit să se informeze”, și-a recunoscut culpa arbitrul Bogdan Matei ❚ „Fluierașii” nu au fost instruiți în acest sens la ședința dinaintea etapei de cupă, după cum a recunoscut președintele lor, Ioan Negoescu. „Nu știu câte schimbări ar fi trebuit efectuate, Comisia de Competiții și Disciplină vă poate răspunde la această întrebare” ❚ „De miercuri scrie pe site-ul AJF câte schimbări sunt permise la meciurile de cupă. Delegații echipelor ar fi trebuit să se informeze”, a venit și răspunsul secretarului CCD, Gigi Ionescu

 

COSTIN MIHAI

 


 

Fotbalul dâmbovițean e plin de controverse. Duminică, 2 decembrie, s-a jucat prima etapă din faza județeană a Cupei României, una plină de evenimente. Pentru a evita excluderea din campionat, echipele sau prezentat la meciuri, doar că multe le-au abordat în sictir: au invocat lipsa asistenței medicale, au abandonat pe parcurs ori au folosit jucători fără buletin, unii de 10-11 ani. Un caz mai special s-a petrecut la Viișoara, acolo unde oaspeții de la Raciu au operat 4 schimbări, în condițiile în care numărul maxim permis pe parcursul timpului regulamentar de joc era de 3. „Echipa adversă nu a respectat regulamentul, iar arbitrul i-a permis să-l încalce. V-am sesizat dumneavoastră, însă vom merge și la AJF”, ne-a abordat un jucător al Comerțului Viișoara. Pe teren a fost 3-2 pentru Pomicola Raciu. Arbitrul nu a știut, nici delegatul, nici șeful arbitrilor… amatorism total

Ideea e că la nivelul arbitrilor nu s-a comunicat nimic în privința numărului de schimbări care pot fi efectuate la meciurile de cupă.

Arbitrii nu au fost informați

„Așa este, echipa oaspete a făcut 4 schimbări. Eu nu am știu că se pot face doar 3 la meciurile de cupă și a patra doar în reprizele de prelungiri. Vina îmi aparține și mie, dar e și a celor de la Raciu, care ar fi trebuit să se informeze. Mai greșim și noi. Îmi asum că nu am știut, altfel nu-i lăsam să facă a patra schimbare”, și-a recunoscut partea de vină arbitrul Bogdan Matei . Numai că „fluierașii” nu au fost instruiți în acest sens la ședința dinaintea etapei de cupă, după cum a recunoscut președintele lor, Ioan Negoescu. „Nu știu câte schimbări ar fi trebuit efectuate, Comisia de Competiții și Disciplină vă poate răspunde la această întrebare. Nu știu cum a hotărât comisia de organizare a competiției. Eu nu am discutat treaba asta cu arbitrii, pentru că nu mi s-a transmis dacă se intră pe regulamentul fazei republicane a Cupei României sau pe cel al fazei județene”.

Disciplina a anunțat pe site-ul AJF

De data aceasta, Comisia de Competiții și Disciplină chiar și-a făcut treaba, anunțând pe site-ul AJF Dâmbovița, printr-o notă importantă, regula din dreptul schimbărilor. „De miercuri scrie pe site-ul AJF câte schimbări sunt permise la meciurile de cupă. Delegații echipelor ar fi trebuit să se informeze”, a venit și răspunsul secretarului CCD, Gigi Ionescu. De acolo ar fi trebuit să se informeze toți cei implicați. Încă o dovadă a dezorganizării de la AJF Dâmbovița, unde comisiile comunică precum americanii cu talibanii. În mod normal, echipa din Raciu va pierde meciul la masa verde.