07.05.2013 00:10

Am scăpat de Eusebiu Tudor, dar cu ce preț?

Am scăpat de Eusebiu Tudor, dar cu ce preț?
Galerie foto

❚ Umilința trăită la Suceava chiar în Vinerea Mare i-a fost fatală lui „Mourinho” de Ploiești, care a părăsit echipa la pachet cu antrenorul cu portarii, Gheorghe Liliac ❚ Cu Tudor-Bârdeș-Liliac pe banca tehnică, Chindia a ajuns pe un loc retrogradabil (12), este cea mai slabă la meciurile jucate în deplasare, are cele mai puține victorii din serie (4), dar și cele mai puține puncte obținute în retur (4), excluzând trupa de juniori a Sportului Studențesc ❚ Silviu Dumitrescu a revenit acolo unde îi este locul, la cârma primei echipe a clubului, lăsând o impresie modestă ca director tehnic sau ca șef al centrului de copii și juniori ❚ Abil cum îl știm, Gică Popescu nu a mai riscat să-și pună un antrenor de-al lui, pentru ca în cazul unei retrogradări să dea vina pe Silviu, forțând pe ultima impresie, mai ales că nu-l simpatizează foarte tare ❚ „Silviu nu a vrut să lucreze cu Sică Bârdeș antrenor secund, știe că e omul lui Gică Popescu și al PDL. I-ar fi preferat pe Costel Badea, Ion Stăncescu sau pe oricine altcineva, mai puțin pe Sică. Numai că pe Bârdeș îl cere în mod expres ca secund Gică Popescu, să știe tot ce mișcă și gândește Silviu”, ne-au mărturisit sursele noastre din club

 

 

Înaintea partidei de la Suceava, antrenorii Chindiei promiteau multe puncte în următoarele două sau trei meciuri. Or fi calculat, probabil, ca la juniorii A1, cu patru puncte la victorie, însă care victorie? Pe stadionul „Areni” s-a pierdut la scor de neprezentare și încă din primele nouă minute, când scorul arăta deja 2-0 pentru Suceava. Norocul unora este că meciul nu s-a văzut nicăieri, așa că nu știm cu adevărat ce a fost în Moldova, distanța fiind prea mare pentru a cheltui atâția bani pentru a urmări pe viu evoluția Chindiei.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Noi nu decontăm la Consiliul Județean Dâmbovița transportul și cazarea în deplasări, asta dacă echipa târgovișteană s-a deplasat în Vinerea Mare la Suceava, vorba mucaliților. După o așa umilință, trăită chiar în Săptămâna Patimilor (multe păcate mai au unii!), Eusebiu Tudor a părăsit echipa, la pachet cu antrenorul cu portarii, Gheorghe Liliac. A avut un bilanț dezastruos pe banca tehnică a Chindiei, obținând doar 17 puncte în 18 meciuri, după patru victorii, cinci remize și nouă înfrângeri, golaverajul fiind și el unul negativ (22-28).

 

Cu Tudor-Bârdeș-Liliac pe banca tehnică, Chindia a bifat și alte „performanțe”: echipa a ajuns pe un loc retrogradabil (12), este cea mai slabă la meciurile jucate în deplasare, are cele mai puține victorii din serie (4), dar și cele mai puține puncte obținute în retur (4), excluzând trupa de juniori a Sportului Studențesc. Mai mult, a permis celor de la Suceava să obțină o victorie pe teren propriu după o pauză de șapte luni (mai precis din 6 octombrie 2012), dar și să atingă cel mai categoric succes din campionat.

 

Alegerile „inspirate” ale lui Gică Popescu!

Eusebiu Tudor și-a luat la revedere de la jucători la antrenamentul de sâmbătă și dus a fost. A lăsat în urmă o echipă aproape retrogradată, dar și multă dezamăgire, de numele lui legându-se cea mai neagră perioadă din istoria noului club. Ne-a fost băgat pe gât de Gică Popescu, la fel cum a făcut-o și cu Flavius Stoican, la fel cum o face și cu jucătorii de la școala lui de fotbal, mulți dintre ei sub nivelul competiției.

 

Când te gândești că prima opțiune a „Baciului” pentru banca tehnică a fost Alin Artimon, și el a dus Farul Constanța pe ultimul loc, nu poți decât să te bucuri că și-a transferat în iarnă nașul, pe Țâcă Zamfir, la Apa Craiova, și ea tot ultima în Seria C4. Pe Sebi Tudor nu l-au mai vrut nici jucătorii, localnici sau olteni, s-au convins demult că nu e de Chindia. Chiar dacă a avut liniște financiară, cu salariile plătite la zi, dar și luxul a două cantonamente în perioada de iarnă, la Snagov, „Mourinho” de Ploiești a stabilit multe „recorduri” la Târgoviște, toate negative, îngropând echipa.

 

Puțin îi pasă de Chindia sau de suporterii târgovișteni, i-a mulțumit doar lui Gică Popescu pentru șansa acordată. Care Gică Popescu l-a dat afară pe Costel Pană după ce a promovat echipa în Liga a II-a, în primul ei sezon, iar mai apoi pe Silviu Dumitrescu, pentru că a terminat turul de campionat în eșalonul secund pe locul 3 (atunci promovabil) și nu pe locul 12 (retrogradabil), ca Sebi Tudor.

 

Silviu nu l-a vrut pe Bârdeș

Silviu Dumitrescu a revenit acolo unde îi este locul, la cârma primei echipe a clubului, lăsând o impresie modestă ca director tehnic sau ca șef al centrului de copii și juniori.

„Să scrii acum în ziar că am caracter, dacă am luat echipa în această situație”, a replicat scurt, după care a închis telefonul.

Abil cum îl știm, Gică Popescu nu a mai riscat să-și pună un antrenor de-al lui, pentru ca în cazul unei retrogradări să dea vina pe Silviu, forțând pe ultima impresie, mai ales că nu-l simpatizează foarte tare.

„Silviu nu a vrut să lucreze cu Sică Bârdeș antrenor secund, știe că e omul lui Gică Popescu și al PDL. I-ar fi preferat pe Costel Badea, Ion Stăncescu sau pe oricine altcineva, mai puțin pe Sică. Numai că pe Bârdeș îl cere în mod expres ca secund Gică Popescu, să știe tot ce mișcă și gândește Silviu”, ne-au mărturisit sursele noastre din club.

Nici foarte mulți dintre jucători nu l-ar mai vrea pe Bârdeș la echipă, în special localnicii, dovadă episodul consumat după meciul de la Botoșani, când l-au ironizat de pe urma unui „7X3=24”. „Jurnal de Dâmbovița” îi solicită demisia lui Sică, cu rezultate dezamăgitoare și alături de Flavius Stoican, nu doar de Eusebiu Tudor, dar și al tuturor celor care au adus echipa așa de jos, începând cu președintele executiv Mihai Trifan și terminând cu ofițerul de presă Gabriel Bengea sau cu economista Gabriela Grigore!

 

Poate mai vinovat decât toți este președintele onorific Gică Popescu, cel care l-a adus la echipă pe Eusebiu Tudor și care a împins Chindia în situația de față! Solicităm demisia sau demiterea tuturor și intervenția de urgență a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, pentru a salva echipa de la prăbușire! Mai sunt cinci etape. Chindia trebuie salvată obligatoriu de la retrogradare, fiind mult mai greu, dar și mult mai scump să revină cu o promovare ulterioară din Liga a III-a.

 

Rapid Suceava - Chindia Târgoviște 3-0 (2-0)

Stadion „Areni” Suceava. A marcat: M. Negru (4, 9, 55). Au arbitrat: Iulian Dima - Vlad Bârleanu (ambii București), Ovidiu Arușoaie (Piatra Neamț). Observatori FRF: Lucian Măiereanu (Brașov), Dan Jiga (Bistrița Năsăud).

 

Rapid: Zăvoi - Bălan, Fl. Plămadă, Morariu (79 Sava), Semeghin (66 Petrescu) - Doboș, Velescu, Găldean, Chiriac (83 Vornicu) - M. Negru, I. Plămadă. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Chindia: Perianu - C. Dinu, Costache, Ispas (33 Gavrilă), Bușu - Șerban, Șeran, Văduva (64 Cherchez), Dobre - Verdeș, Voduț. Antrenor: Eusebiu Tudor.

 

P.S. Care v-ați trădat, fraților? Nea Mihai pe Sebi, sau invers? Ce spuneau specialiștii de la echipă, tovarășe zootehnist, să nu ne facem griji? Cu o retrogradare a Chindiei în CV ar trebui să nu mai ieșiți din case de rușine!

 

Costin Mihai || [email protected]