10.11.2021 00:14

Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală

Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală
Galerie foto

*,,Eu cred că unii s-au trezit și că vor face această alianță care să atenueze impactul acesta năucitor pentru popor și pentru România’’

*,,Consider că Ciucă este persoana care ar putea să fie un liant între cele două partide la guvernare’’

 

Interviu cu președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA),

Constantin Bucuroiu

 

Rep.: Ce face industria de apărare în momentul de față, sunt dificultăți majore acum pe final de an?

- Industria de apărare este în încheiere de an, are ceva dificultăți pe problema plăților privind serviciile pe care le facem industriei de apărare. Aici sunt ceva probleme, sunt niște diferențe de sume care nu s-au dat și pe care le așteptăm, dar pot să spun că Automecanica Moreni, Mija și UPS Dragomirești, indiferent cum, vor trece cu bine anul acesta.

Rep.: În ceea ce privește situația politică, ce părere aveți despre noua alianță PNL-PSD care se pregătește să guverneze țara?

- Eu am spus de la început că cel mai bine pentru România, în această perioadă grea, este ca PNL să facă împreună cu PSD o alianță care să conducă destinele țării pe o anumită perioadă de timp. Este clar că sunt ambiții, că sunt orgolii, dar dacă nu se trezesc la realitate că ambițiile și orgoliile nu servesc României și românilor, atunci va fi o problemă pe termen lung. Eu cred că unii s-au trezit și că vor face această alianță care să atenueze impactul acesta năucitor pentru popor și pentru România.

Rep.: Credeți că Nicolae Ciucă va fi desemnat din nou premier?

- Este clar că PSD mizând pe faptul că, din punct de vedere al numericului, ei ar avea acest drept iar președintele i-a fentat o dată, luându-le dreptul dat de Constituție, eu consider totuși că PSD gândește pentru România și vor accepta luarea unor ministere importante chiar dacă nu are premier. Eu consider că Ciucă este persoana care ar putea să fie un liant între cele două partide la guvernare. Îl cunosc ca om de comunicare, trecând peste chestia de partid, și cred că va face treabă bună.

Rep.: Ce se va întâmpla cu Florin Cîțu?

- D-ul Cîțu trebuie să accepte, ca să iasă bine din toată chestia asta pentru că dânsul în momentul de față are o mare probemă atât în partid cât și la nivel național, varianta cea mai bună pentru țară și nu pentru el personal. Pentru el personal... este președinte de partid, are timp să se reabiliteze, mai sunt și alte funcții prin stat, așa că de data asta trebuie să gândească pentru românii și nu să se gândească la persoana Florin Cîțu.

 

 

Violeta Stanciu