30.07.2015 11:17

Alăptarea versus laptele praf - care sunt avantajele și riscurile?

Alăptarea versus laptele praf - care sunt avantajele și riscurile?
Galerie foto

În data de 5 august 2015 la 17:30, Lion Mentor Association organizează proiecția documentarului “PAȘI spre CONȘTIENTIZARE” în sala de conferințe a Hotelului King, Târgoviște.

 

PAȘI spre CONȘTIENTIZARE este un documentar Lion Mentor Association despre protejarea sănătății sugarilor și este adresat tuturor, atât mămicilor care alăptează și care nu alăptează, tăticilor cât și oricăror persoane ardente de informare corectă și mânate de dorința de a schimba disfuncționalitatea cu naturalul.

 

Este al doilea documentar din cadrul campaniei “Îndrăznesc pentru copilul meu!” România se numară printre țările europene cu cea mai mică rată a alăptării exclusive până la 6 luni de 12.6% în condițiile în care OMS recomandă o rată de minim 90-95%. Iar rata alăptării exclusive la externarea din maternitate este una și mai mică, undeva la 5%, în condițiile în care La Leche League declară că doar 3% dintre femei nu pot alăpta.

 

Ne-am întrebat vreodată de ce această discrepanță în statistici? De ce nou-născutul este hrănit cu 20ml lapte praf în condițiile în care capacitatea stomăcelului în prima zi de viață este de doar 5-7ml? Alăptarea versus laptele praf - care sunt avantajele și riscurile? Ce este Codul Internațional de Marketing al Substituenților de Lapte Matern și cum este violat de producătorii de lapte praf?

 

Demontăm mituri, analizăm opțiunile citind și întelegând eticheta laptelui praf, și dezbatem violările Codului Internațional de Marketing al Substituenților de Lapte Matern de către producătorii de lapte praf.

 

Pentru mai multe detalii, intrați pe site-ul asociației: http://www.LionMentor.ro/eveniment/proiectia-documentarului-pasi-spre-constientizare-la-bucuresti

 

Informarea corectă este crucială!

Irina Thiery

Președinte Lion Mentor Association