26.01.2015 00:13

Ajutor umanitar din Franța

Ajutor umanitar din Franța
Galerie foto

❚ Acțiunea se derulează prin filiala Dâmbovița de Cruce Roșie ❚ Transportul era așteptat sâmbătă în Vama Târgoviște și constă în mobilier de spital, scaune rulante, paturi clasice și adaptate ❚ Crucea Roșie Dâmbovița face apel către cei interesați să găsească o soluție, prin consiliile locale sau prin sponsorizări, pentru plata sumei de 1000 euro, care revine părții dâmbovițene la acest transport

VIRGIL VOINESCU


Spitalele din județ, dar și persoanele cu dizabilități sunt în atenția Crucii Roșii Dâmbovița, pentru direcționarea unor bunuri venite cu un transport de ajutoare umanitare oferite de Fundația „Allons Imaginer un monde d’amities” (AIMA) din Franța. Vineri, 23 ianuarie a.c., în conferință de presă, directorul Crucii Roșii Dâmbovița, Gheorghe Popescu, a declarat:

„Ajutorul se realizează cu sprijinul dnei Florentina Vasilescu din Târgoviște, profesor de limba franceză la Colegiul Economic «Ion Ghica»”.

Lista de ajutoare, care erau așteptate sâmbătă, 24 ianuarie, în Vama Târgoviște, cuprinde: mobilier de spital, paturi clasice, paturi adaptate pentru persoane cu dizabilități, scaune rulante, valoarea totală a ajutoarelor fiind de aproximativ 17.000 euro.

„Am fost solicitați de dna profesoară să primim ajutorul. Este unul important”, a mai declarat Gheorghe Popescu.

Această colaborare a implicat susținerea cu 1000 de euro pentru plata transportului, fundația din Franța neputând acoperi cheltuielile totale de 3000 de euro. AIMA a mai direcționat ajutoare către Polonia și Lituania, dar și în alte orașe din România.

Având în vedere necesitatea ajutoarelor, directorul Crucii Roșii Dâmbovița a făcut un apel către centrele sociale și asistenții sociali să caute soluții, prin consiliile locale sau cu ajutorul societăților comerciale, ca prin sponsorizare să contribuie la plata acestei sume. Primele solicitări au venit deja din localitățile Găești (spital), Răcari și Bucșani.