19.11.2020 00:10

AJF Dâmbovița își va alege președintele

AJF Dâmbovița își va alege președintele
Galerie foto

❚ Viorel Orbeci a renunțat la Comisia de Apel înainte să înceapă. „A fost o soluție de avarie, pe o perioadă determinată, pentru a rezolva acele situații. Nu am avut cunoștință că nu are studii juridice”, a anunțat președintele interimar Florin Tuiu ❚ Pe subiect a comentat și Alexandru Istrate, proaspăt demis de la Apel, unde avea calitatea de membru. „Nu e o surpriză pentru mine că am fost schimbat de la Comisia de Apel, pentru că situația de la AJF Dâmbovița este una neplăcută, stresantă, stânjenitoare” ❚ Fără un președinte și fără un secretar, Comisia de Apel este în aer în acest moment. Mai mult, sunt zvonuri că cei înlocuiți vor să-și caute dreptatea în justiție ❚ La ultima ședință a Comitetului Executiv s-au mai făcut greșeli, asta și pentru că ordinea de zi a fost prezentată doar în momentul întrunirii, iar membrii nu au avut timp să consulte statutul

 

COSTIN MIHAI


Întrunit marți după-amiază, Comitetul de Urgență al Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița a stabilit data alegerilor pentru funcția de președinte. „Adunarea Generală va avea loc joi, 10 decembrie 2020, ora 11.00, iar locația va fi stabilită ulterior și comunicată în timp util membrilor afiliați. Facem precizarea că Adunarea Generală va avea loc numai cu acordul instituțiilor abilitate”, ne-a informat cu promptitudine președintele interimar Florin Tuiu. „În cel mai scurt timp vor fi publicate pe site-ul AJF Dâmbovița informații suplimentare, inclusiv cu perioada de depunere și de validare a dosarelor”, a completat Tuiu, hotărât să candideze pentru funcția de președinte, rămasă vacantă după decesul lui Emil Tudor. Până acum, au mai anunțat intenții clare de candidatură Ciprian Prisăcaru și Cristian Catană, însă va intra în competiție, foarte probabil, și Ionuț Iugulescu. Orbeci a renunțat la Comisia de Apel Ultima ședință de Comitet Executiv, convocată pe 10 noiembrie, s-a dovedit un eșec la nivelul Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița. În primul rând că dizolvarea Comisiei de Apel nu a avut efectul scontat, asta pentru că noul președinte, Viorel Orbeci, a renunțat înainte să înceapă. „A fost o soluție de avarie, pe o perioadă determinată, pentru a rezolva acele situații. Nu am avut cunoștință dacă domnul Orbeci Viorel are studii superioare, juridice. Duminică după-amiază am primit un mesaj, prin care m-a anunțat că nu poate continua la Comisia de Apel”, a anunțat președintele interimar Florin Tuiu în cadrul emisiunii Sport Show, pe Columna TV.

Bebiță Istrate: „Situația de la AJF Dâmbovița este una stânjenitoare”

Pe subiect a comentat și Alexandru Istrate, proaspăt demis de la Apel, unde avea calitatea de membru. „Nu e o surpriză pentru mine că am fost schimbat de la Comisia de Apel, pentru că situația de la AJF Dâmbovița este una neplăcută, stresantă, stânjenitoare. Fotbalul îi pedepsește pe cei care nu-i respectă regulile. Dacă te atacă cineva din Comitetul Executiv de la AJF, înseamnă că ești pe drumul cel bun, n-ai ce păți. Riscul maxim e să mori de silă. Mi-am pus întrebarea publică, de ce se judecă un caz după 7 luni? Mă refer la speța Bradul Moroeni, dacă are drept de promovare în Liga a 4- a”. Fără un președinte și fără un secretar, Comisia de Apel este în aer în acest moment. Mai mult, sunt zvonuri că cei înlocuiți vor să-și caute dreptatea în justiție.

Unde e contabilul asociației?

La ultima ședință a Comitetului Executiv s-au mai făcut greșeli, asta și pentru că ordinea de zi a fost prezentată doar în momentul întrunirii, iar membrii nu au avut timp să consulte statutul. Adică au judecat mai degrabă după ureche, decât după regulament. În sensul că trebuia stabilită o dată pentru convocarea Adunării Generale, iar abia apoi urmate alte proceduri, inclusiv un răspuns din partea DSP. Articolul 43 (2) din statut a permis o intervenție a Comitetului de Urgență între ședințele de Comitet Executiv. Devine tot mai clar că asociația are nevoie de un conducător girat prin vot de membrii afiliați. Încă ceva. contabilul asociației nu a fost prezent la ultima ședință a Comitetului Executiv, să prezinte situația financiară. Oare de ce?

Dezvăluire

„La capela unde era depus profesorul Tudor, a venit un oficial al AJF Dâmbovița, cu un plic din partea asociației. Era o sumă dde bani, câteva sute de lei. A solicitat apoi cheia de la mașina instituției. Nu a așteptat nici măcar înmormântarea creștinească a fostului președinte”.