09.12.2016 00:20

Agricultorii dâmbovițeni calamitați, lăsați cu ochii în soare

Agricultorii dâmbovițeni calamitați, lăsați cu ochii în soare
Galerie foto

❚ După calamitățile de primăvară și cele de vară, au apărut și calamitățile de toamnă ❚ Comisia județeană care monitorizează distrugerile provocate de factorii naturali fermierilor a fost sesizată în luna noiembrie de apariția unui nou caz de calamitate la Crevedia, unde cultura de rapiță a fost distrusă din cauza băltirilor ❚ În timp ce calamitățile se înregistrează pe hârtie, oamenii nu au primit nicio despăgubire, nici măcar în urma problemelor din vară, darămite pentru cele din toamnă…

VIOLETA STANCIU


Calamități de toamnă în agricultura dâmbovițeană! Comisia județeană care monitorizează distrugerile provocate de factorii naturali fermierilor a fost sesizată în luna noiembrie de apariția unui nou caz de calamitate la Crevedia, unde cultura de rapiță a fost distrusă din cauza băltirilor. „Avem o zonă calamitată la Crevedia, la rapiță, din cauza băltirilor. Rapița este răsărită, numai că a avut probleme. Din cauza apei, nu a răsărit uniform. Să vedem dacă cei de acolo o vor lăsa până la primăvară sau va întoarce cultura. Nu este vorba despre o suprafață foarte mare”, a precizat directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Ion Oprea.

„Suntem în România…”

Problema este că până în momentul de față oamenii nu și-au primit banii de la calamitățile de vară. „Oamenii nu au fost despăgubiți încă, pe calamitățile de vară, pentru că suntem în România... Este posibil ca despăgubirile să vină în primăvară. Se totalizează, se centralizează, se obțin fonduri și după aceea se împart pe suprafețe”, a completat directoul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Ion Oprea.