29.07.2015 00:17

Agenții economici dâmbovițeni, la mâna inspectorilor Antifraudă Alexandria

Agenții economici dâmbovițeni, la mâna inspectorilor Antifraudă Alexandria
Galerie foto

❚ Cele mai multe acțiuni sunt destinate verificării caselor de marcat ❚ Vizați de controale au fost agenți economici de pe centrul vechi din Târgoviște, dar și cei din câteva comune ale județului ❚ Cele mai verificate domenii sunt cele accizabile, construcțiile și sectoarele unde consumul este foarte rapid

VIOLETA STANCIU


„Un organ la fel de operativ ca și Garda Financiară nu avem în cadrul Administrației Finanțelor Publice Dâmbovița”, ne-a declarat recent directorul Fiscului dâmbovițean, ec. Emilian Rusu.

Chiar dacă nu este reprezentată la nivel de județ, noua structură Antifraudă de la Alexandria, care are ca atribuțiune principală stoparea fenomenelor de evaziune fiscală, și-a făcut recent simțită prezența și în județul Dâmbovița.

Vizați de inspectorii acestei structuri au fost agenții economici de pe centrul vechi din Târgoviște, dar și cei din câteva comune ale județului.

„Cei de la Antifraudă vin inopinat. Ei verifică în primul rând casele de marcat. 90% din acțiuni sunt pe case de marcat. Mai sunt și alte acțiuni tematice pe informații legate de contabilitate, neînregistrarea unor venituri. Antifrauda are sediu doar la Alexandria, inspectorii vin direct de acolo în control”, ne-a precizat Emilian Rusu.

În opinia acestuia, domeniile cele mai sensibile la evaziune au fost întotdeauna cele accizabile, construcțiile și sectoarele unde consumul este foarte rapid, respectiv legume-fructe și flori.