21.11.2014 12:40

Aeromodeliștii găeșteni, cei mai buni la Cupa României

Aeromodeliștii găeșteni, cei mai buni la Cupa României
Galerie foto

❚ Elevii lui Nicolae Radu au obținut locul 1 pe echipe la competiția organizată în localitatea prahoveană Fulga ❚ Aceștia au avut rezultate bune și la Memorialul „Ion Șerban” de la Ghimbav, acolo unde, de asemenea, s-au clasat pe primul loc pe echipe

LIVIU DOBRE


Aeromodeliștii de la Clubul Copiilor din Găești încep să se impună la nivel național, chiar dacă secția de modelism este înființată de doar câțiva ani. În ultimele luni, elevii profesorului Nicolae Radu, maestru emerit al sportului, au obținut mai multe rezultate notabile. Astfel, luna trecută, la etapa a 5-a a Cupei României de zbor liber F1G, organizată în comuna prahoveană Fulga, echipa formată din Andrei Dumitrescu, Florin Dumitrescu și Andrei Galbenu a obținut locul 1, un rezultat foarte bun. La individual, Andrei Dumitrescu s-a clasat pe locul secund, în timp ce Florin Dumitrescu și Andrei Galbenu au încheiat concursul pe a treia treaptă a podiumului.

Rezultate bune și la Memorialul „Șerban Ion”

Cei trei modeliști pregătiți de Nicolae Radu au obținut rezultate bune și la Memorialul „Șerban Ion”, concurs organizat la Ghimbav, unde Andrei Galbenu s-a clasat pe locul 2 la individual, la categoria optimist, Clubul Copiilor din Găești obținând și un loc 2 pe echipe. De asemenea, tot la Ghimbav, la o etapă de Cupa României, Florin Dumitrescu, Andrei Dumitrescu și Andrei Galbenu au terminat pe primul loc pe echipe. La individual, primul dintre aceștia s-a clasat pe a doua treaptă a podiumului, în timp ce ultimii au obținut locul 3. „Sunt mulțumit de aceste rezulate. Sunt copii foarte buni, de mare perspectivă. Sper ca în viitor aceștia să intre în lotul României pentru competițiile internaționale”, ne-a mărturisit prof. Nicoale Radu, coordonatorul secției de aeromodelism și rachetomodelism din cadrul Clubului Copiilor din Găești. Cei trei modeliști găeșteni sunt legitimați ca sportivi la Aeroclubul României Pitești, astfel că pot fi cooptați în loturile naționale ale României.

Performanța s-a mutat de la Târgoviște la Găești

În urmă cu câțiva ani, prof. Nicolae Radu coordona secția de aeromodelism și rachetomodelism de la Clubul Copiilor din Târgoviște, acolo unde avea sub comandă zeci de mici modeliști de mare perspectivă, care obțineau constant rezultate bune la competițiile naționale, ba chiar și la cele internaționale. Din păcate însă, în urma unei neînțelegeri cu conducerea Palatului Copiilor, Nicolae Radu a fost nevoit să meargă la Găești, acolo unde a luat-o practic de la zero. Odată cu plecarea acestuia s-a ales praful de secția de aeromodelism și rachetomodelism de la Târgoviște, mai mulți copii urmându- l la Găești.