22.04.2014 08:03

Adversarul potrivnic a fost învins

Adversarul potrivnic a fost învins
Galerie foto

DUMITRU CIOBANU


 

Terenul din Moroeni. Spectatori: 200. A marcat: D. Tudose. Șuturi spre poartă: 6-7. Șuturi pe spațiul porții: 4-2. Cornere: 9-7. Au arbitrat: Cristian Catană 8 - Ana-Maria Gheorghiță 8, Adrian Ionescu 8. Observator AJF: Gheorghe Iordache. Cartonașe galbene: Tudorache, Blas, Eftimie / M. Plăcintă, L. Plăcintă, Tronaru, Al. Negrea. La juniori: 1-2.

 

Moroeni: Eftimie - Nedelcu, D. Tudose, Dumitrescu, Tudorache (90 Vasile) - Călinescu, Săvulescu (46 Iosif), Blas, C. Constantin (68 Moiceanu) - Leotescu, Florescu (70 Voicu). Antrenor: Florin Tudose.

Moreni: Păsărică - M. Placintă, Acasandrei, Pîrvu, Tronaru - Bergheaua (59 Paraschiv), L. Plăcintă, Vișan (70 Preda), Al. Negrea - Iliescu, Cîrnaru (87 Vlădescu). Antrenor: Gabi Paraschiv.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Suprafața de joc îmbibată de apă a rărit fazele de poartă. Începutul le-a aparținut localnicilor. La centrarea lui Leotescu, Florescu a ratat întâlnirea cu mingea (9), apoi, la lovitura de cap a lui Cîrnaru, pe centrarea lui Bergheua, Eftimie a deviat în corner (17), din colț, Constantin a înălțat balonul în fața porții adverse, Leotescu a deviat cu o lovitură de cap, Săvulescu a încercat o fentă, însă nu i-a reușit și s-a ratat deschiderea scorului (33).

 

Dar, ca la fotbal, a urmat golul, la o fază ce părea mai mult bizară. Tudorache a obținut fault la câțiva metri de linia de centru, în terenul advers, D. Tudose și-a așezat mingea, a șutat puternic cu ristul, și, din gazonul ud, s-a oprit în poartă (39).

 

Un gol imparabil și inedit totodată pentru o ligă neprofesionistă. Repriza întâi s-a încheiat cu două acțiuni ale morenarilor: L. Plăcintă a șutat direct pe poartă din lovitură liberă directă, Eftimie deviind în corner (43), apoi, Al. Negrea, pasă Iliescu, a șutat în afara spațiului porții (45).

 

Penalty ratat de Tronaru

În repriza secundă, fazele de poartă au început târziu, dar majoritatea au produs mari emoții: din lovitură liberă directă, Tudose a șutat direct pe poartă, de la vinclu Păsărică deviind în corner (67), la șutul lui Al. Negrea a ricoșat afară din bara laterală (71),

 

Eftimie a agățat greu balonul la devierea lui Iliescu, cu o lovitură de cap (79), apogeul fiind ratarea penalty-ului de către Tronaru, obținut de Iliescu, la o neînțelegere între Eftimie și Dumitrescu. Eftimie a intuit colțul și s-a dus direct pe minge, corectând ezitarea inițiala a lui și a colegului (80).

 

În final de meci, Păsărică a fost mai iute decât Vasile, scăpat spre poartă pe pasa lui Blas. Pentru ambele echipe, adversarul comun cel mai incomod a fost starea suprafeței de joc îmbibată de apă, din pricina precipitațiilor abundente. Cu toate acestea, s-a jucat cursiv, meritul fiind al tuturor celor care au intrat în joc, și tocmai de aceea, fără a individualiza, li se cuvine deopotrivă întreaga admirație pentru devotament, pasiune și risipă de energie.

 

Fotbaliștii din orașul Moreni au fost însoțiți de o galerie activă și decentă care nu și-a insultat favoriții, ci le-a mângâiat prin cântec mâhnirea înfrângerii.