01.10.2014 00:16

Adunare festivă a pensionarilor dâmbovițeni la Pucioasa

Adunare festivă a pensionarilor dâmbovițeni la Pucioasa
Galerie foto

❚ Vârstnicii au lansat un apel către oficialități, prin care li se cere să găsească soluții de îmbunătățire a stațiunilor de tratament și odihnă, angajarea unul medic balneolog la Hotelul Casei de Ajutor a Pensionarilor din stațiune

VIRGIL VOINESCU


Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Dâmbovița a organizat ieri, 30 septembrie, la Primăria din Pucioasa, o adunare festivă dedicată Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai administrației județene, Instituția Prefectului și Consiliul Județean Dâmbovița, ai unor instituții deconcentrate cu relații de colaborare instituțională și cu largă participare a administrației locale a orașului Pucioasa, respectiv a primarului Dănuț Bădău, alături de care s-a aflat președintele Casei de Ajutor „Speranța” a Pensionarilor Pucioasa, Diaconescu Dragomir. Salutând invitații, președintele CJPV Dâmbovița, Gheorghe Popa, a evocat și împlinirea a 14 ani de la înființarea acestei asociații, pe baza Legii 16/2000.

Au urmat activități dedicate pensionarilor, oferite de Centrul Cultural Pucioasa, după care au fost vizitate obiectivele de la Baza de Tratament și Odihnă a Stațiunii Pucioasa.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

De 23 de ani, vârstnicii lumii sărbătoriți

Vârstnicii au lansat un apel către oficialități, prin care li se cere să găsească soluții de îmbunătățire a stațiunilor de tratament și odihnă, angajarea unui medic balneolog la Hotelul Casei de Ajutor a Pensionarilor din stațiune și au readus în atenție faptul că vârstnicii dâmbovițeni se raliază celor din țară cu cererea de creștere a valorii punctului de pensie de la 42,5%, cât este în prezent, la 45% din salariul mediu brut pe economie.

„Coeficientul acesta de indexare a pensiilor nu acoperă nevoile pensionarilor. În aceste condiții, este nevoie ca valoarea punctului de pensie să ajungă la 45% din salariul mediu brut pe economie”, a precizat Gheorghe Popescu.

Sărbătoarea persoanelor de vârsta a treia a fost inițiată de Organizația Națiunilor Unite și stabilită prin rezoluția nr. 45/106 din anul 1991 și de atunci este sărbătorită la 1 octombrie.