29.01.2014 08:18

Adrian Rădulescu pleacă de la Cotroceni. Mihai Vădan rămâne!

Adrian Rădulescu pleacă de la Cotroceni. Mihai Vădan rămâne!
Galerie foto

❚ Cei 8 foști consilieri prezidențiali vor intra în Partidul Mișcarea Populară pentru a susține campania Elenei Băsescu pentru europarlamentare, susțin mai mulți jurnaliști din presa națională

 

ANDREI VASILIU


 

Președintele Traian Băsescu a semnat, ieri, decretele și deciziile pentru eliberarea din funcție a 8 consilieri prezidențiali, printre care și Adrian Rădulescu, informează agenția națională de presă AGERPRES. Perdantul candidat de Dâmbovița pentru Senatul României la alegerile din decembrie 2012 fusese numit consilier prezidențial în data de 1 aprilie 2013.

 

Adrian Rădulescu este implicat în scandalul achiziționării de către familia președintelui Băsescu a unui teren de 300 hectare în comuna Nana. Eliberarea din funcție se va face de la 1 februarie, când de la Cotroceni vor pleca încă 7 consilieri: Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Virgil Păunescu și Gabriel Berca, precum și consilierii de stat Maria Bitang, Raluca Boboc și Daniel Moldoveanu.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

În mod suprinzător, printre consilierii eliberați din funcție nu se află și dâmbovițeanul Mihai Vădan, fostul șef al APDRP. Controversatul PDL-ist Mihai Vădan rămâne astfel în aparatul prezidențial de la Cotroceni.

 

Mai mulți jurnaliști din presa națională susțin că eliberarea din funcție a celor 8 consilieri prezidențiali a fost gândită pentru ca aceștia să se înscrie în Partidul Mișcarea Populară, care ar urma să susțină candidatura fiicei președintelui, Elena Băsescu, la un nou mandat în Parlamentul European. Curtea de Apel București urmează să se pronunțe în zilele următoare în cazul apelului privind înregistrarea Partidului Mișcarea Populară.