17.07.2014 00:12

Acuzații la Școala "Smaranda Gheorghiu"

Acuzații la Școala
Galerie foto

❚ Mai mulți profesori au trimis o sesizare către Sindicatul Liber Învățământ Dâmbovița în care reclamă mai multe aspecte ce nu ar trebui să se petreacă într-o școală, dar și faptul că sunt jigniți de directorul instituției ❚ De 9 ani în fruntea Școlii “Smaranda Gheorghiu”, prof. Mariana Stancu a negat acuzațiile și a declarat: “Nu cred că poate nimeni să-mi reproșeze ceva la cariera didactică de 28 de ani” ❚ Sperăm ca Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița să analizeze situația de la Școala “Smaranda Gheorghiu” și conflictul (dacă există) să fie aplanat cât mai repede

 

PETRE DRÃGUȚOIU


Cadre didactice de la Școala “Smaranda Gheorghiu” (nr. 3) Târgoviște reclamă faptul că prof. Mariana Stancu, directorul instituției, le etichetează în consiliile profesorale drept “niște profesori foarte slab pregătiți”, “profesori incapabili”, “profesori cu probleme”,” incompetenți”.

 

Mai mult, dascălii nemulțumiți acuză că ei află informații profesionale de ultimă oră de la colegii din alte școli, și nicidecum de la conducerea școlii, așa cum ar trebui. O altă acuzație adusă este că, în școala respectivă, aprobarea raportului de activitate pentru acordarea gradației de merit s-ar fi desfășurat înaintea perioadei din grafic și a apariției grilei de punctaj.

{GOOGLE_AD_BOX1}

În sesizarea adresată Sindicatului Liver Învățământ (SLÎ) Dâmbovița, profesorii mai reclamă că directorul școlii nu oferă documente justificative pentru activitățile desfășurate la nivelul unității și nici deciziile care atestă responsabilitatea acestora. Totodată, dascălii susțin că membrilor Consiliului de administrație nu le sunt cunoscute cadrele didactice ale școlii, iar acesta este format numai din educatori, nici un profesor al Școlii “Smaranda Gheorghiu” nu face parte din Consiliu.

 

În nici o altă unitate de învățământ din Dâmbovița cadrele didactice nu au obligația să treacă pe la gardian să semneze într-un tabel ora intrării și ora ieșirii din școală, așa cum susțin dascălii petenți că se întâmplă la Școala nr. 3.

 

Profesorii nu se opresc aici cu reclamațiile adresate SLÎ Dâmbovița, liderul sindical prof. Emil Poamă ne-a declarat că analiza acestor situații este în desfășurare, iar din partea sindicatului există cooperare pentru rezolvarea divergențelor.

 

Directorul școlii: “Nici copiii nu-i jignesc, dar pe niște colegi!”

Contactată telefonic, prof. Mariana Stancu, directorul Școlii “Smaranda Gheorghiu”, a respins toate acuzațiile:

“Nu e nimic adevărat! Nici copiii nu-i jignesc, dar pe niște colegi! Sunt director de 9 ani. Nu cred că poate nimeni să-mi reproșeze ceva la cariera didactică de 28 de ani. Școala «Smaranda Gheorghiu» este o școală grea, sunt trei etnii (români, bulgari și rromi), cu pretenții justificative pentru rezultatele educaționale ale elevilor. Pe mine cel mai mult mă interesează copiii. Cât am aprecierea lor și a părinților, consider că-mi fac datoria”, ne-a declarat prof. Mariana Stancu.

Sperăm ca Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița să analizeze situația de la Școala “Smaranda Gheorghiu” și conflictul (dacă există) să fie aplanat.