20.04.2018 01:17

Acuzarea lui Ion Iliescu, privită cu scepticism

Acuzarea lui Ion Iliescu, privită cu scepticism
Galerie foto

❚ Cei mai mulți dintre dâmbovițenii cu care am stat ieri de vorbă și-au exprimat neîncrederea că, după aproape 30 de ani de la Revoluție, se mai poate afla întregul adevăr

CORVIN DUMITRICĂ


După aproape 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, Parchetul General l-a pus sub urmărire penală pe fostul președinte al României, Ion Iliescu, acuzându-l de infracțiuni contra umanității și de faptul că, în acea perioadă tulbure, a acceptat și oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut “un evident caracter diversionist”. Mai exact, faptele de care este acuzat fostul președinte al Consiliului Frontului Salvării Naționale (CFSN), Ion Iliescu, ar fi fost comise în intervalul 27 - 31 decembrie 1989, a mai spus Parchetul General. Am mers ieri printre dâmbovițeni pentru a le afla opinia în legătură cu această acțiune în forță a Parchetului General.

„Să fie un proces corect”

● Ce să se mai afle adevărul după atâția ani? Mulți martori poate au decedat. unii nu-și mai amintesc. E greu să se mai afle ceva după atât timp. ● Nu știu ce să zic. Poate trebuia să se întâmple mai demult acest lucru. Dar până la urmă e bine și acum. ● Eu cred că fiecare trebuie să răspundă pentru ceea ce face. Dacă o să fie găsit vinovat, mi se pare normal să fie pedepsit. ● Cred că a trecut prea mult timp. Probabil au fost unele presiuni care i-au determinat pe unii să deschidă aceste dosar. Să avem răbdare și să vedem cum se va finaliza. ● Datorită acestui om am ajuns în situația aceasta. Ne-a distrus țara și ne-a adus în sărăcia în care suntem acum. Să fie un proces corect și dacă se constată că este vinovat, să plătească. ● După părerea mea sunt mult mai mulți vinovați. Cred că o să fie chemate mai multe persoane și să se afle măcar o parte din adevăr. ● Prea târziu. De ce nu s-a deschis acest dosar mai de mult? Cine nu a vrut să se deschidă acest dosar? ● Știu ce a fost atunci și cred că nu doar Ion Iliescu se face vinovat de acest lucru. Este destul de greu după atâta timp. Se încearcă ceva, dar nu cred că o să se reușească.