19.06.2018 00:17

Activități culturale pentru Centenar

*Reporterii „Jurnal de Dâmbovița” au realizat un mini-sondaj de opinie în legătură cu manifestările pe care le-ar dori organizate în acest an pentru a marca Centenarul Marii Uniri

*Lipsa unei strategii coerente la nivel național de a celebra 100 de ani de la Marea Unire se reflectă și în răspunsurile dâmbovițenilor, care au păreri împărțite în legătură cu modul în care ar trebui organizat Centenarul

*Totuși, cea mai mare parte a dâmbovițenilor cu care am vorbit și-au exprimat dorința de a fi celebrat Centenarul prin acțiuni culturale

CORVIN DUMITRICĂ


*Cred că este normal că astfel de zile să fie cinstite așa cum se cuvine. Nu știu acum să spun în ce mod, dar trebuie să ne amintim de aceste zile. 

*Am văzut că sunt tot felul de manifestări care să marcheze această zi, a centenarului. Cred că este un lucru bun și trebuie să marcăm această importantă zi a tuturor românilor. 

*Cam multe manifestări în ultima perioadă și cam mulți bani cheltuiți. Nu spun să nu se organizeze, dar eu cred că se cheltuiesc prea multe fonduri cu organizarea unor astfel de manifestări. 

*Păi să se facă mai multe activități culturale, educative. Să se promoveze cât mai mult însemnătatea aceste zile că sunt sigură că foarte mulți nici nu știu depre Marea Unire. 

*La manifestări suntem primii. Suntem un popor care abia așteaptă o zi de sărbătoare ca să poată să petreacă. Nu prin astfel de manifestări trebuie cinstită Marea Unire. 

*Din fericire am observat că mai tot anul s-a vorbit despre Centenarul Marii Uniri. Se pare că  a început să ne pese. 

*Eu cred că pentru a omagia Centenarul Marii Uniri trebuie organizate manifestări culturale în mai toate localitățile. Să fie o mai mare promovare a istoriei poporului român, iar tinerii să fie informați și să știe câți s-au jerfit și câți au murit pentru ca ei să trăiască acum așa cum trăiesc.

*Să se organizeze activități culturale. Nu să se organizeze chefuri și petreceri, așa cum am observat că se poartă pe la noi.