29.03.2016 00:16

Acțiunea "maidanezii" la Găești

Acțiunea
Galerie foto

❚ Primăria nu are un serviciu specializat pentru strângerea câinilor comunitari de pe străzi, însă o firmă din Ploiești a câștigat licitația organizată de administrație și se ocupă de acest lucru ❚ De câteva zile, a demarat o astfel de acțiune în zona blocurilor, unde patrupedele flămânde își fac veacul pe lângă tomberoane, dar și pe lângă școli și grădinițe ❚ Câinii strânși sunt duși într-un padoc autorizat de Direcția Sanitar Veterinară și amenajat lângă Penitenciarul Găești, unde câteva persoane private de libertate au ca sarcină hrănirea acestora

VIOLETA STANCIU


Acțiune amplă de strângere a câinilor fără stăpân în orașul Găești! Aceasta are loc periodic, iar săptămâna trecută a vizat în mod special zona blocurilor din oraș, unde patrupedele flămânde își fac veacul pe lângă tomberoanele de gunoi, dar și în perimetrul școlilor și al grădinițelor din localitate, astfel încât viața copiilor să nu fie pusă în pericol. Chiar dacă primăria nu dispune de un serviciu specializat în acest sens, primarul interimar al orașului, Georghe Grigore, ne-a declarat că, în urma unei licitații, o firmă se ocupă de strângerea maidanezilor din oraș, care mai apoi sunt „depozitați” la padocul special amenajat lângă Penitenciarul Găe ști. Acesta este autorizat de organele competente, în speță Direcția Sanitar Veterinară Dâmbovița și are o capacitate de 80 de capete.

„După ce sunt adunați de pe străzi câinii sunt duși la padoc, după care urmează pașii care trebuie făcuți, pentru că trebuie să-i ții 20 de zile în padoc, pe mâncare, și la final de tot, dacă e cazul, eutanasierea. Avem în padoc, la momentul actual, aproximativ 35 de câini, am mai avut o serie de 80 care au fost eutanasiați. Avem un contract cu o firmă de la Ploiești care se ocupă de această activitate și care nu e deloc ușoară. Fiecare câine trebuie pus separat, într-un sac negru, cu data când a fost capturat, când a plecat... e mai al naibii ca orice pe lumea asta. Există o întreagă metodologie, trebuie să ai grijă de ei mai ceva ca un de un copil. Plus de asta, avem iubitorii de animale, de la diverse organizații de protecția animalelor, care vizitează foarte des padocul, să vadă dacă sunt îngrijiți. Noi avem acolo doi-trei pușcăriași, pe care îi plătim, care dau mâncare la câini”, a explicat primarul interimar al orașului Găești.

Totodată, Gheorghe Grigore este convins că numărul mare de câini din oraș, care, în ciuda acțiunilor de strângere, tot nu se micșorează, ba tot crește, este că patrupedele sunt aduse din mediul rural, în special de cei care vin la Oborul din Găești.