21.11.2014 00:16

ACL Dâmbovița țintește majoritatea în Consiliul Județean

ACL Dâmbovița țintește majoritatea în Consiliul Județean
Galerie foto

❚ Deși președintele ales Klaus Iohannis a transmis că Alianța Creștin Liberală a încetat să mai existe imediat după încheierea alegerilor prezidențiale, devenind noul PNL, în Dâmbovița PDL și PNL vor rămâne în formula ACL la nivelul Consiliului Județean ❚ Potrivit președintelui PDL, Iulian Vladu, consilierii liberali și democrat-liberali vor fi „frați”, dar cu partide separate și vor face tot posibilul să aibă o majoritate

ANA MARIA POPESCU


După ce Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale, liderii ACL vor să se impună la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița. Chiar dacă după încheierea alegerilor prezidențiale Klaus Iohannis a declarat că ACL a încetat să mai existe, acum noul PNL e la „putere”, liderii locali ai partidului susțin că Alianța Creștin Liberală va continua să existe la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, unde consilierii PNL și PDL vor fi „frați”, dar cu partide separate.

Liberalul Ludovic Orban a anunțat încă de săptămâna trecută că va lupta în CJD pentru obținerea postului de vicepreședinte (lăsat vacant de Ioan Marinescu, după ce acesta a fost numit în funcția de prefect). Acum a venit rândul la declarații democrat-liberalului Iulian Vladu, care susține că aleșii ACL vor „lupta” ca la nivelul Consiliului Județean să se facă o administrație în folosul cetățeanului. Iulian Vladu, copreședinte ACL Dâmbovița, a declarat:

„La Consiliul Județean cred că am creat o majoritate și va rămâne o majoritate. Acolo încă o să avem Alianța Creștin Liberală. Vor fi schimbări, însă nu la nivel de instituții, ci schimbări în modul de a face politică. În Consiliul Județean este nevoie să avem o majoritate, pentru a demonstra că se poate face un alt fel de administrație, administrația către cetățean, nu administrația după criterii politice”.

Ne întrebăm totuși ce i-o fi oprit până acum pe democrat-liberali să facă acest lucru, mai ales că au condus CJD timp de patru ani.