15.04.2014 08:09

Accidentele rutiere, în scădere

Accidentele rutiere, în scădere
Galerie foto

❚ Din cele 100 de accidente petrecute de la începutul anului, 75 au fost ușoare

 

În perioada ianuarie-martie a.c., pe raza județului Dâmbovița, au fost înregistrate 100 de accidente rutiere, din care 25 grave și 75 ușoare. Accidentele rutiere grave, cu 15 mai puține comparativ cu perioada similară a anului 2013, sau soldat cu decesul a nouă persoane, rănirea gravă a 18 persoane(-19) și rănirea ușoară a nouă persoane (-8).

 

În ceea ce privește accidentele rutiere ușoare, acestea au avut drept consecință vătămarea corporală ușoară a unui număr de 88 de persoane. Analizând principalele cauze generatoare, a reieșit că pe fondul indisciplinei pietonilor s-au produs 26 de accidente rutiere, a vitezei neadaptate la condițiile de drum 24 de accidente rutiere, iar ca urmare a neacordării priorității de trecere pietonilor 8 și a vehiculelor - 4.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Ca urmare a abaterilor săvârșite de bicicliști, s-au produs 6 accidente, soldate cu rănirea gravă a unei persoane și rănirea ușoară a altor 5. Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliția dâmbovițeană recomandă participanților la traficul rutier să adopte o conduită preventivă și respecte, cu strictețe, regulile de circulație.

Compartimentul relații publice al Inspectoratului de Poliție Dâmbovița