19.12.2014 00:11

Accident ușor la Lazuri

❚ Din coliziune, a rezultat vătămarea corporală a două persoane care au fost transportate la spital pentru investigații medicale ❚ Șoferul a prezentat o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital


În ziua de 17 decembrie a.c., în jurul orei 20.20, un conducător auto, în timp ce se deplasa pe DJ 711, în afara localității Lazuri, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism.

Din coliziune, a rezultat vătămarea corporală a două persoane care au fost transportate la spital pentru investigații medicale. În urma testării cu aparatul etilotest, șoferul a prezentat o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru a se stabili îmbibația alcoolică. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

Persoanele care conduc sub influența băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă. Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reținut, fără drept de circulație.

 

Compartimentul relații publice al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița