08.06.2023 00:15

Acțiune pe linia creșterii gradului de disciplină rutieră

Acțiune pe linia creșterii gradului de disciplină rutieră
Galerie foto

Începând cu data de 5 iunie a.c., timp de șapte zile, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Județean Dâmbovița acționează pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice din județ și prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul vitezei excesive, neacordării priorității de trecere ori nerespectării regulilor de circulație de către pietoni și bicicliști.

Astfel, luni, acțiunea a vizat depistarea și sancționarea conducătorilor auto care rulează cu viteză excesivă. Marți, polițiștii au continuat activitățile și s-au concentrat asupra abaterilor comise de către pietoni, dar și pentru prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul neacordării priorității de trecere vehiculelor și pietonilor. Ieri, 7 iunie, polițiștii au acționat pentru prevenirea abaterilor comise de către pietoni și bicicliști.

Pe parcursul zilei de mâine, polițiștii vor acționa pentru prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor și a celor produse pe fondul nerespectării regulilor de circulație de către pietoni. La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii vor avea în atenție conducătorii de vehicule care nu respectă regimul legal de viteză Polițiștii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație pentru a reduce gradul de victimizare prin evenimente rutiere negative.

De asemenea, în cazul în care sunteți implicați într-un accident rutier sunați prin apelul unic de urgență 112 pentru a anunța accidentul. Dacă nu sunt victime, după îndepărtarea mașinii de pe carosabil, încercați să ajungeți la cea mai apropiată unitate de poliție în vederea întocmirii actelor de constatare. Dacă sunt victime, așteptați venirea echipajului de poliție, a ambulanței și a serviciului de descarcerare, dacă este cazul. Încercați să acordați primul ajutor victimei. De asemenea, în această situație, nu mutați mașina de pe carosabil!

Totodată, ceilalți participanți la trafic, în cazul în care observă un accident, trebuie să oprească pentru a acorda primul ajutor victimei! Cei implicați nu au voie să părăsească locul accidentului. Vă reamintim că părăsirea  locului accidentului constituie infracțiune.