20.09.2021 00:13

Acțiune crucială pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița

Acțiune crucială pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
Galerie foto

 *„Am constatat că am ieșit mai bine la colecta desfășurată la sediu. Fac preoții un efort și își aduc enoriașii sau îi îndrumă să vină ei la Centrul de Transfuzie’’

 

Violeta Stanciu

Conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița își pune mari speranțe în acțiunea de recoltare de sânge care urmează să se desfășoară împreună cu Arhiepiscopia Târgoviște. Aceasta va avea loc în luna octombrie, iar preoții fie își aduc enoriașii la Centrul de Transfuzie, fie îi direcționează pe aceștia să vină personal la donare. În fiecare an, acțiunile de donare de sânge care au loc cu implicarea directă a Arhiepiscopiei Târgoviște sunt de mare ajutor pentru cei care au nevoie de sânge.

„Avem acțiunea cu Arhiepiscopia Târgoviște în octombrie, deocamdată această acțiune se vede.... la orizont. Nu o să plecăm în colectă mobilă pentru că nu avem toate condițiile, adică să fim toți disponibili. Am constatat că am ieșit mai bine la colecta desfășurată la sediu. Fac preoții un efort și își aduc enoriașii sau îi îndrumă să vină ei la Centrul de Transfuzie. Lumea a fost mai încântată de condițiile de la centru, decât cele de pe teren, pentru că pe teren nu avem decât două scaune de recoltare și merge destul de greu, se așteaptă mult. Aici, la trei scaune, ne mișcăm altfel, plus că nu pierdem donatorii care vin ei singuri la centru și astfel bilanțul zilnic este favorabil în acest caz... Rog pe toată lumea, invităm și noi telefonic, cine vrea să ajute, să vină spre centrul de transfuzie, pentru că acum nu mai avem nicio scuză că e cald, că ne-a toropit căldura, pentru că într-adevăr au fost zile în care nu puteai să ieși din casă, dar să mai și donezi... Nu se stă mult la donare, lucrurile merg bine”, a declarat dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița.

 

Violeta Stanciu